Барселона прегази Селта с 5:0 в реванш от турнира за Купата на Краля и стана последният участник в 1/4-финалите заедно със Севиля, Еспаньол, Валенсия, Леганес, Реал (Мадрид), Атлетико (Мадрид) и Алавес.

В главни действащи лица на "Камп Ноу" се превърнаха звездата Лионел Меси и десният бек Жорди Алба, които за по-малко от половин час вкараха три гола с комбинации помежду си.

Меси вкара за Барса в 13-ата и 15-ата минута с два гола близнаци, с което вече е 10-и голмайстор в историята на турнира за Купата с 46 попадения. Аржентинецът се отчете и с асистенция, като в 28-ата минута изведе Алба с прехвърлящ пас за 3:0, а Луис Суарес направи 4:0 в 31-ата минута, като още едно попадение на уругваеца бе отменено заради засада през първата част.

През втората част Пике, Меси и Иниеста напуснаха терена, заменени от Вермаелен, Дембеле и Арнайс, а последните двама се отличиха с пропуски до края на срещата. Луис Суарес опита да прехвърли вратаря на Селта десет минути преди края с удар малко зад центъра, но не уцели вратата, а Иван Ракитич оформи крайното 5:0 в 87-ата минута след удар с глава. Така Барса повтори последната си победа над Селта - 5:0 от март 2017 година в шампионатен мач.

Двубоят тази вечер бе последен за каталунците за 33-годишния бранител на Барса Хавиер Масчерано, тъй като до дни ще премине в китайски клуб.