Барселона победи Бетис с 2:0 на „Камп Ноу” и стартира с три точки в Примера дивисион след двете разочароващи загуби от Реал (Мадрид) за Суперкупата на Испания.

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите от атентатите в Барселона, а като цяло целия мач премина под знака на трагедията в каталунската столица.

Пако Алкасер бе титуляр за домакините на мястото на контузения Луис Суарес, а компания в атака му правеха голмайсторът Лионел Меси и Жерард Деулофеу.

Каталунците очаквано доминираха от самото начало и пропуски направиха Деулофеу и Меси на два пъти.

В 35-ата минута Меси шутира от пряк свободен удар и прати топката в странична греда. Минута след това Меси подаде към Деулофеу, който центрира към аржентинеца, но топката се отклони от крака на Тошка и се стигна до автогол за 1:0.

Веднага след гола Серхио Леон изскочи очи в очи с Марк-Андре тер Щеген, но секунда преди да стреля Масчерано протегна крак и попречи на нападателя. При ответната атака Деулофеу се отличи с нова асистенция, а Сержи Роберто (39) удвои аванса на Барса.

След почивката каталунците намалиха оборотите и действаха по-хаотично. В 60-ата минута Меси отново нацели гредата, а в 81-ата минута направи това за трети път в мача. Между тези две положения аржентинецът изведе Алейш Видал сам срещу вратаря, но халфът също пропусна да се разпише. В крайна сметка Барса спечели само с 2:0 и започна сезона с победа.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!