Лидерът в Примера дивисион Барселона разби гостуващия третодивизионен тим Мурсия с 5:0 на "Камп Ноу" и с общ резултат 8:0 се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля.

Треньорът на каталунците Ернесто Валверде даде шанс за изява на голяма част от резервите, като от титулярите личеше името на Жерард Пике.

Домакините очаквано доминираха през цялата среща и феновете само се питаха с колко ще бъде разгромен съперника от трета дивизия. Пако Алкасер (16) вкара с глава първия гол след разиграване между Деулофеу и Видал и изчистване на топката от защитник. Три минути след това Деулофеу пропусна на празна врата. Лека полека темпото спадна и до края на първата част нямаше повече попадения.

След почивката Жерард Пике (56) удвои преднината на каталунците след подаване на Алейд Видал (60), който пък направи резултат 3:0 след удар с глава при центриране на Нелсон Семедо. Появилият се след почивката Сержи Роберто изведе Денис Суарес (73), който с техничен удар реализира четвъртия гол. Младокът Арнаис (79) пък оформи крайния резултат.