Испанският гранд Барселона готви нов трансферен удар. Каталунците са набелязали звездата на Атлетико (Мадрид) Саул Нигес, съобщава "Мундо Депортиво". Информацията гласи, че ръководството на "блаугранас" се е отказало от привличането на Пол Погба заради колебливото представяне на френския световен шампион. 

Спортният директор на каталунците Ерик Абидал и треньорът Ернесто Валверде са се обединили около идеята за привличането на Саул.

Планът е 23-годишният футболист да замени Иван Ракитич на "Камп Ноу".

 Голямата му тактическа гъвкавост и включването в нападение от втора линия го правят пример за модерен играч в средата на терена.

Няколко пъти през годините Барселона го искаше в състава си. Това се е случило за първи път още през 2013 година, когато от състава на каталунците в този на Атлетико беше трансфериран Давид Вия.

В договора между Барселона и Атлетико Мадрид при трансфера на Вия е записана клауза, според която "блаугранас" са с предимство пред останалите отбори, които евентуално биха поискали Саул. Става въпрос при официални оферти и преговори. Тогава ръководството на Барселона си запазва това право за двама младежи - Хавиер Манкийо и Саул Нигес.

Когато Неймар напусна Барселона в посока ПСЖ, каталунците отново опитаха да вземат Саул. Но откупната клауза на футболиста бързо беше променена с нов договор. От 45 милиона евро тя се покачи на 150 милиона.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК