Атлетико (Мадрид) победи Борусия (Дортмунд) с 2:0 в среща от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Головете за домакините отбелязаха Саул Мигес (33) и Антоан Гризман (80). Това е първа загуба за "жълто-черните" във всички турнири от началото на сезона.

Така „рохибланкос“ да вземат сладък реванш за срамната загуба с 0:4 в първия двубой между двата тима - в края на октомври на „Сигнал Идуна Парк“.Момчетата на Люсиен Фавр не бяха губили в 15 официални двубоя. В другия мач от групата по-рано Брюж спечели с 4:0 при визитата си на Монако.

За да се добере до трите точки, Атлетико вкара по едно попадение през първата и втората част. Голът на Саул е 9-ти в Шампионската лига от сезон 2015/2016 г. насам, което го превръща в най-резултатния испанец в надпреварата.

Атлетико започна организирано в опит да не оставя пролуки на скоростните съперникови играчи. Тимът изглежда си бе научил урока от предишния двубой и рискуваше рядко в предни позиции.

Работата на тима в защита се отплати в 33-ата минута, когато Борусия се отвори за контрадействия. Атлети преля бързо от отбрана в нападение, което позволи на Саул и Фелипе Луис да комбинират отляво на нападението. Бразилецът върна към халфа с последния пас, който от средна дистанция порази Бюрки за 1:0.

В 60-та минута Анхел Корея пропусна да реши окончателно нещата в полза на своя тим, след като се озова сам срещу Бюрки, но от непосредствена близост шутира покрай стража на гостите. 4 минути по-късно Герейро не успя да изравни след удар с глава от 3-4 метра.

Борусия обаче нямаше аргумент пред сгъстената и добре подредена отбрана на испанците и до края на срещата едва стигаше до вратата на Облак. За сметка на това Атлетико мобилизира всичките си сили, за да вкарат втори гол. 

10 минути преди края на срещата Гризман се озова с топката в наказателното поле и я мушна покрай излезлия напред страж на гостите, с което окончателно затвори срещата в полза на своя отбор.

След този успех Атлетико изравни по точки в Борусия в Група А на Шампионската лига. Лидери обаче остават германците заради по-добрите си голови показатели, като двата тима са с по 9 пунката. Трети е Брюж с 4 т., докато последен е Монако с 1 т.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ