Всички от ръководството на Валенсия, както и преобладаващата част от медиите в Испания, са на мнение, че назначението на Любослав Пенев начело на дублиращия тим на "прилепите" е било огромна грешка. Те били крайно огорчени от постъпката на бившия нападател, който си тръгна преди преполовяването на сезона, за да се бори за президентското място в БФС. 

Местният спортен ежедневник Superdeporte пък хвърля вината върху бившия президент на “прилепите” Лейхон Чан. Изчисленията сочат, че заради грешното назначение на българския специалист от “Местая” ще загубят 1,2 милиона евро.

"Все още няма рационално обяснение защо Пенев получи този пост. Профилът на българина съвсем не пасва на младежката формация, а ръководството все пак имаше възможност да провери това, преди да действа."

"А извън футбола, от отношението му към футболистите и другите работници в клуба имаше много какво още да се желае. Това се оказаха 1.2 млн. евро хвърлени на вятъра, вместо да се инвестират в зимния трансферен пазар", написа журналистът Хулиан Монторо в изданието. 

Вчера филиалът на “лос че” спечели убедителна победа с 3:0 над Лейда в първия си мач без Любо Пенев. Валенсианските медии видяха много по-добър футбол от страна на “бяло-черните”, който им донесе убедителната победа.