Царско село спечели с 3:1 гостуването на Локомотив (Горна Оряховица) от четвъртия кръг на Втора лига. Воденият от Никола Спасов отбор събра 8 точки и в момента е трети във временното класиране. 

Царско село ще опита да се пребори за промоция в елита. Тoва каза в интервю за БЛИЦ СПОРТ вратарят на тима Филип Димитров, който и вчера игра на висота. 22-годишният страж е рожба на школата на Пирин (Благоевград), бивш юношески национал.

- Поздравления за добрия старт! Трудно ли спечелихте гостуването в Горна Оряховица?
- Стана доста двуостър мач. Постигнахме наистина много трудна, но сладка победа. Изключително важни три точки, въпреки че не успяхме да покажем най-доброто. Но най-важното е, че успяхме да вкараме положенията, които създадохме и логично спечелихме. Домакините също имаха доста ситуации, но футбола за това е най-великата игра - защото никога не знаеш какво ще стане. В предишния кръг, когато играхме с Литекс, тотално ги надихрахме, но не успяхме да вкараме. Сега обаче се възползвахме от ситуациите си. 

- След четвъртия кръг сте трети с 8 точки. Ще преследвате ли класиране в Първа лига и постижима цел ли е това?
- Дори и да нямаме поставена цел Първа лига, самите условия, в които работим като отбор, сами трябва да си ги поставим. Наистина условията в Царско село са великолепни. Отборите в България, които разполагаме с такива условия, се броят на пръстите на едната ръка, за съжаление. А и хората познават нашия собственик Стойне Манолов и знаят, че е изключително амбициозен човек. Успява да ни предаде това и на нас. Още сме в самото начало на първенството, но дай Боже всички да сме здрави и да се представяме добре. Смятам, че имаме сили за Първа лига.

- Какво промени в Царско село треньорът Никола Спасов?
- Той е доказано име във футбола. Спечели Купата на България с Черно море, побеждавайки Левски на финала, а и погледнете нашите резултати. Ако се върнем от предишния сезон и преминем към настоящия, вече 13 поредни мача сме без загуба. Едва ли друг отбор у нас може да се похвали с подобно постижение. Но най-важното е, че при нас се работи спокойно и винаги има настроение.

- Какви са личните ти амбиции?
- Първо да съм жив и здрав, което е най-важното, както аз, така и моите съотборници и семейството ми. И няма да крия, че мечтая да влезем в Първа лига и след това, ако е рекъл Господ, да заиграя в чужбина. За момента съм изцяло отдаден на Царско село и давам най-доброто от себе си за отбора.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018​

Пълната програма на Втора лига