БЛИЦ СПОРТ потърси треньора на Дунав Веселин Великов във връзка с появилата се мълва след загубата от ЦСКА с 0:3 на „Армията” миналия петък.

- Г-н Великов, как ще коментирате най-новия слух, свързан с вас и с отбора?
- Слух ли?! За какво става въпрос?

- Че на мача с ЦСКА нарочно сте извадили вратаря Станислав Антонов на почивката и сте пуснали Александър Конов, който е юноша на „червените”, за да може те по-лесно да спечелят.
- Моля?! Ама това сериозно ли се говори?! Това е пълно безумие. Не ме занимавайте с глупости. Първо, Станислав е контузен. Той получи травма няколко дни преди това – още на мача с Верея. Има проблеми с крака. На полувремето на двубоя с ЦСКА момчето сам ми каза, че не може да издържи още 45 минути,  тъй като чувства болка. Лекарят го прегледа и преценихме, че трябва да го сменим. Пуснах Конов, но не защото той имаше специална задача да помогне на „червените” да победят. Момчето обаче направи три грешки и ни наказаха. Направи ги, но не защото е участвал в някаква измислена далавера, а поради факта, че няма опит. Излезе срещу бившия си тим, беше силно притеснен и за жалост психиката му не издържа. Ей, ама опасно нещо сме българите! Непрекъснато се правят интриги! Ще кажа и друго – ако ще има уговорка, защо да не я направим тихо и кротко и никой да не разбере? Защо аз ще залагам на вратар, юноша на ЦСКА, който нарочно да пусне три гола. Много е очевидно, нали?! Такива идиотщини могат само да ме изнервят! Уговорка, лягане, глупости на търкалета! Ами ако си бяхме вкарали положенията първото полувреме, питам аз, какво щеше да се случи. Какво щяха да говорят. Имахме три стопроцентови ситуации. Едно да беше влязло, но нямаме късмет и това е!

- Някакво наказание ще има ли за Конов заради грешките?
- Не. Категорично няма да има. Той е млад вратар. Една глоба ще го съсипе още повече. Може да звучи банално, но на всеки може да се случи.

- Защо след мача с ЦСКА отказахте да говорите пред медиите, а пратихте своя помощник?
- Бях много изнервен и щях да наговоря неща, които не бива да казвам... 

- Каква е ситуацията в Дунав? Има ли скандали и напрежение?
- Скандалите липсват. Ако кажа обаче, че няма напрежение, ще излъжа. Има, тъй като пропиляваме много изгодни положения за гол. Не само в мача с ЦСКА, но и в предишните двубои. 

-А има ли ултиматум поставен пред вас ултиматум от ръководството?
- Какъв ултиматум?

- Да спрете негативната серия.
- Вижте, ще бъда откровен с вас. Ще кажа това, което мисля. Нека първо се осигурят нормални условия за тренировки в Дунав. Когато ни бъдат готови базите и терените, тогава ще има добри резултати. Знаете ли къде тренираме в момента – на един терен на местния университет, на който играят и деца. Те не тренират там, а просто си играят футбол за удоволствие.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма