Единият от двамата треньори на новака в Северозападната Трета лига Локомотив (Дряново) - Пламен Митев, даде интервю след победния старт в първенството. "Железничарите" спечелиха с 2:0 в домакинството си на Левски (гр. Левски) с голове на опитните звезди Тодор Колев и Станислав Генчев. Митев води Локомотив в тандем с Иван Шипкалиев.

- От кога си във футбола?
- От 2003 година като треньор - най-напред в школата на Янтра (Габрово), после водих представителния отбор на Валекс (Трявна) в Северозападна "В" група. Оттам бях две години в Малеш (Микрево), когато бяха в "Б" група. И от една година съм в школата на Локомотив (Дряново).

- Какво ви доведе в Локомотив (Дряново)?
- Получих покана от председателя на клуба – Тодор Георгиев, от зам. председателя – Христо Янков, и от директора на ДЮШ – Пламен Обрешков, и с желание дойдох да работя за Локомотив (Дряново). Тук цари екипен дух, клубът разполага с разкошна база и с много добри условия за работа. Сега си мисля, че преди година съм взел едно правилно решение и днес се чувствам щастлив, че работя именно в школата на този клуб.

- Времето, през което работите в Локомотив, всъщност е периодът , през който клубът бе приет във "В" група. Какво се случи, че след 7-годишно отсъствие, Локомотив (Дряново) се завърна отново в нея? Кои са основните фактори затова?
- Мисля, че основният фактор е председателят на Локомотив – Тодор Георгиев, който полага страшно много усилия за обезпечаването на клуба, за намирането на спонсори, за цялостното ръководство и организация на дейността му. Изключително много допринесе затова и трудът, и професионализмът на моите колеги, треньорите, на целия екип, които всеки ден са на стадиона. Направи се добра детско–юношеска школа, представителният ни мъжки отбор изигра добри мачове и най-нормалното беше да покрием критериите за "В" група.

- Дойдоха много нови футболисти, по-голямата част много млади - как тимът ще се превърне в отбор? На какво ще заложите - вие сте лицензиран треньор, с опит?
- Ясно е, че в началото няма да е лесно. Поне две, три години са нужни на един отбор, за да започнат играчите в него да се сработват. При нас има много млади момчета, притежаващи необходимите качества , но са в една твърде крехка възраст – те сега се докосват до мъжкия футбол. Разбира се , в отбора е и един опитен играч като Свилен Василев, както и младите ни надежди - Илия Семов, Михаил Пенев и Даниел Пройчев. Аз и колегите ми сме много радостни, че в отбра дойдоха такива големи футболисти като Станислав Генчев, Тодор Колев, Мирослав Иванов, защото младите покрай тях могат да израснат и да се учат. Мисля, че постепенно отборът ще става все по-добър в тактическо и във физическо отношение. Просто му трябва време.

- Какво искате да кажете на тези трима големи футболисти, чиято помощ е безценна за отбора?
- Искам да им кажа едно голямо благодаря затова, че са при нас и затова, че малките ще имат късмета да се учат от най-добрите и да растат. Те са големи футболисти, играли са в големи отбори и аз също мисля, че тяхната помощ е безценна.

- Досега говорихте за ресурсите вътре в клуба, а отвън откъде очаквате подкрепа?
- Много важна и мотивираща е подкрепата на публиката. На първия ни мач във В група, в неделя, тя надмина очакванията ми и това много ни зарадва. Явно хората в Дряново са зажаднели за футбол, след 7 –годишна пауза, и ние всички много разчитаме да продължат идват на стадиона. На тези млади момчета в отбора им трябва някой, който да ги насърчава, така ще израстат по- бързо. Има и друга страна въпросът с публиката - финансова. Не е тайна, че разходите са големи, а осигурената отвън издръжката е малка. Идването на стадиона на повече хора ще може да покрие и издръжката на домакинските мачове.

- Какви са впечатленията ви от мача с Левски, град Левски, който се игра в неделя?
- Като за първи мач и след такова дълго отсъствие на това ниво, се получи добър мач. Не сме готови още физически, на три седмици тренировки сме. С течение на времето отборът ще израства и професионално, и физически. Пролича много категорично опита на тримата големи футболисти, които помагаха на младите с насоки, с опита си и в мача пак показаха класата си. Най-радостното е, че взехме мача и зарадвахме хората, които бяха на стадиона.

- Какво очаквате от следващия мач - срещу ОФК Трявна, който ще се играе в неделя, 19.08.2018 година, в Трявна?
- Съперникът определено е балансиран, сработен, обигран. Повечето състезатели в него ги познавам доста добре, защото съм им първия набор като треньор в Габрово, когато поех ДЮШ, а местните момчета съм им подал ръка преди 10 години като треньор да влязат в мъжкия футбол. Така че няма да ни е лесен мачът, но излизаме с нагласата и идеята да търсим победа. Напълно възможно е да я постигнем, изисква се самодисциплина и себераздаване от футболистите.

- Какво искате да кажете на футболистите, на колегите си, на дряновци?
- На колегите ми и на целия работен екип - едно голямо благодаря за всеотдайността, за екипния дух, за себераздаването. На състезателите в отбора – също благодаря за постоянството в тренировъчния процес, за раздаването на максимум на терена. И изключително голяма благодарност към публиката – всички се нуждаем от нейната подкрепа. Тя всъщност е критерият за нашата работа и дано да я радваме и занапред.
РУМЯНА СТАНЧЕВА

Тази неделя Локомотив (Дряново) гостува на ОФК Трявна, а следващата седмица - на 26 август дряновските "железничари" приемат ОФК Академик (Свищов).