Навършилият преди дни 19 години Калоян Кръстев продължава развитието си в Италия, след като Славия го продаде на Болоня. Нападателят записа 53 мача и 3 гола с екипа на първия състав на "белите", след като дебютира за най-стария столичен клуб през декември 2015 година. Кръстев даде интервю за БЛИЦ СПОРТ:

- Кала, честито! Kaк преминават първите дни в Болоня и кога разбра, че си трансфериран в Италия?
- Благодаря! Вече направих няколко тренировки с новите ми съотборници. Започвам да се адаптирам. Разбрах от г-н Стефанов. Обади ми се по телефона и ми съобщи тази новина. Много съм му благодарен, както и на всички в Славия и на мениджърите, които помогнаха за трансфера ми в Болоня. 

- Не остана ли леко изненадан, като научи, че си продаден в Италия?
- Да, наистина беше изненада за мен. Радостен съм от факта, че вече съм футболист на Болоня. Ще дам всичко от себе си да се докажа и да ме харесат в чужбина. 

- Какво знаеш за новия си клуб?
- Знам, че Болоня е клуб с традиции. Всеки сезон се борят за по-горно класиране, имат доста класни футболисти.

- Преди дни навърши 19 години, какво си пожела?
- Най-вече да бъда здрав и да успея да се докажа в новия си клуб. Амбициран съм да пробия в първия отбор и Серия "А", и да ме харесат в чужбина.

- В Болоня вече е играл българин - бившият защитник Николай Илиев. Колко време смяташ, че ще ти бъде нужно, за да пробиеш и да дебютираш в Серия "А"?
- Доста трудно е млад футболист да пробие в първия отбор, и то в клуб от Серия "А". Трябва да си в по-добър от другите и да тренираш двойно и тройно, защото все пак си чужденец.

- Разговаряш ли с Петко Христов, разпита ли го за живота в Италия? Само преди месеци той пък беше трансфериран от Славия във Фиорентина.
- Всеки ден говоря с Петко. Той е един от най-добрите ми приятели. Разказва ми, че живота в Италия е доста приятен и спокоен. Убеден съм, че тук ще ми хареса. 

- Разкажи малко повече за себе си, за семейството ти, как започна с футбола? 
- Започнах на 7 години. Баща ми ме запали по футбола. Заведе ме на първата ми тренировка и така започнах. Дължа всичко на семейството ми, подкрепят ме във всеки един миг до момента. 

- Има ли нападател, на когото подражаваш? Кой е любимият ти футболист?
- Харесва ми да наблюдавам Златан Ибрахимович. Димитър Бербатов също е един от любимите ми нападатели.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ