- Загубихте с 0:3 от Борусия (Дортмунд) генералната си проба преди мача от турнира за купата на УЕФА. Тежи ли ви това поражение?
- Наистина това бе разочароваща загуба. Борусия изглежда добре балансиран отбор за мачовете си в Бундеслигата. Ние имаме шанс да покажем в четвъртък, че също сме добър тим. Трябва да променим нещо в играта си, тъй като ни предстои и труден мач с Вердер.

- Как си обяснявате слабите игри?
- Спечелихме в предишните си срещи, но наистина играехме противоречиво. Срещу Борусия нищо не ни се получаваше и просто нямаше как да стигнем до по-добър резултат.

- В първия мач с Черно море направихте обрат за победата с 2:1. Имате ли проблеми, когато играете с видимо по-слаб отбор?
- Това твърдение не е вярно. Ние показахме, че можем да печелим подобни мачове и това е най-важното. В Бундеслигата не мисля, че сме имали проблеми с по-слабите съперници. Победихме Борусия (Мьонхенгладбах), Хановер и Карлсруе и го направихме с добра игра.

- Как ще вдъхновите още повече своите съотборници?
- Това не зависи изцяло от мен. Естествено се опитвам всеки път да показвам най-доброто от себе си и да водя отбора. Това е било водещо в повечето ми мачове и ние ги печелихме, но не винаги.

- На какво се дължи това?
- Срещата с Черно море бе необичайна. Не искам да твърдя, че подценихме съперника, но ни беше много трудно. Нуждаехме се от 45 минута и тежка реч на треньора на почивката, за да влезем в релси. Пред собствена публика ще изглеждаме различно. Нека добавя, това, че Черно море не е от топотборите в Европа не означава, че ние вече сме го отстранили. Трябва да се отървем от подобни мисли и да играем така, сякаш това е първи мач.

- Усещате ли по-силно напрежение?
- Да напрежението е високо и ще се увеличава. Клубът има за цел да играе всяка година в Европа, това означава, че работим всяка седмица за следващата, от мач на мач. Като загубим един мач, като този в Дортмунд, тогава се появяват въпроси, дали това няма да се превърне в тенденция и напрежението се повишава. Имаме добра изходна позиция и трябва да доведем нещата до край. Нашата цел е прескачане на груповата фаза.

- Купата на УЕФА е едно, но Бундеслигата съвсем друго.
- В купата на УЕФА целите ни са краткосрочни. Ако се класираме в груповата фаза ще имаме план само до края на годината. Това налага не толкова силна концентрация, както в Бундеслигата, където имаме поставена крайна цел. Нея трябва да преследваме през целия шампионат.
Томас ЯНЦ/ЕВРОСПОРТ