Стойчо Младенов поднови наскоро договора си с казахстанския Кайсар, след като преди това името му беше спрягано за завръщане в ЦСКА. Наставникът се прибра вчера в България и БЛИЦ го потърси, за да му зададе няколко горещи въпроса. Младенов ги отбягваше…
 
 
- Г-н Младенов, доволен ли сте от представянето на Кайсар в изминалото първенство и защо избрахте да останете там?
- Доволен съм много. За наша беля започнахме лошо – загуба и равен вкъщи. Но пък края ни беше фантастичен – четири поредни победи. Задачата, която ни беше поставена, я изпълнихме на 100 процента. Както и миналия сезон. Така че, това са две отлични години. Останах, защото перспективата в Кайсар се очертава да е много добра, даже бих казал - отлична. Удължих договора си най-вече заради губернатора на града Кушербаев. Аз и моят екип се радваме на огромно уважение не само от негова страна, но и на всички местни фенове. Този човек прави чудеса – подобрява инфраструктурата на град Къзълорда, правят се огромни подобрения и във футбола. В момента ремонтират стадиона – нови седалки, ново тревно покритие, подгряваща система. Беше построено модерно помощно игрище, където временно играем домакинските мачове. 
 
- Имахте ли други предложения?
-Да, имах две предложения. Едното от Казахстан, а другото извън тази страна. 
 
- А ЦСКА?
- За моя радост при всяка една промяна в ЦСКА или при индикации за такава моето име е едно от първите варианти. Благодарен съм на феновете, че не ме забравят. Аз винаги ще бъде вариант за ЦСКА. Повече темата обаче не искам да я коментирам. Ще я коментирам, когато се върна в клуба. Няма да скрия тогава нищо. 
 
- Какви са отношенията ви с Гриша Ганчев и имало ли е разговори между вас в периода, в който той е начело на ЦСКА?
- Професионални. Няма нужда повече какво да кажа. Коректни отношения. Но за разговори и срещи – спирам дотук.
 
- Как ще коментирате положителния край на сагата с емблемата?
- Темата ЦСКА не искам да я коментирам… Казах ви вече.
 
- Вие сте един от основните кредитори и ще си получите парите. Много се заговори, че дали трябва да се откажете от една част. Някои направо апелираха да го направите. 
- Няма да ви отговоря и на този въпрос. Не ме питайте. Това са лични неща.
 
- И Стоичков, и Бербатов в своите автобиографии говорят суперлативи за вас. Ицо разказва как сте го карали да ви лъска обувките?
- Да, истина е това. Но Ицо много неща не е описал. Вижте, истината е следната – той, когато пристигна на „Армията“, спечели нашите сърца. Личеше си, че е мъжкар и голям талант. Стоичков извървя мъдро трудния процес към върха и стъпи там.  Що се отнася до Бербатов – в началото той не играеше в първия отбор на Леверкузен. Но аз го налагах в националния, защото си личеше класата му. Даже след това в нашата преса се появи коментар: „Ало, Леверкузен, не виждате ли Бербатов?!“. Немците впоследствие започнаха да го налагат и Бербатов се превърна в тяхна звезда. Той изключително благородна душа и човек с главно Ч.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ