Легендата на Левски и българския футбол Кирил Ивков похвали "сините" за представянето им в Разград, въпреки загубата с 1:2 от Лудогорец. Членът на Надзорния съвет на клуба от "Герена" е очарован от работата на треньора Славиша Стоянович, който по думите му е върнал усмивките на футболистите. Ивков посочи също така нещо, което не е виждал от години - Левски да играе толкова агресивно, което го е впечатлило по време на дербито в "Лудогорец Арена". Ветеранът отговори на въпросите на БЛИЦ СПОРТ:

- Г-н Ивков, какво не достигна на Левски да вземе поне точка от Лудогорец в Разград?
- Отборът игра добре, но имаше две грешки, които доведоха до двата гола на съперника. Домакините съумяха да се възползват от открилите им се ситуации. Адмирации за представянето на Левски, въпреки загубата. За първи път от години виждам да играем така агресивно. Особено силно впечатление ми направи представянето на нашия отбор през второто полувреме. Вкарахме и гол чрез Станислав Костов, Обертан удари греда, а можеше тогава да стане 2:2. Шансът спаси Лудогорец през втората част. Ако продължаваме с тази игра във всеки мач, нищо не трябва да ни притеснява. Отборът ни е добър. Ако и Паулиньо беше здрав и играеше в Разград, нещата можеше да изглеждат по още по-добър начин.

- Очевидно и вие сте доволен от Славиша Стоянович?
- Да, така е. Изключително съм доволен от треньора. Знаете, че съм част от Надзорния съвет на клуба и вече гледам всяка тренировка на отбора. Работата на Славиша ми прави силно впечатление. Прави всичко както трябва, няма сухи тренировки, всичко се прави с топка, на скорост. И много стриктно държи всичко, което е заложил за тренировката да се изпълнява на максимум. Промяната след идването му ясно личи.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

- Има ли Левски нужната класа, за да преборим конкурентите за шампионската титла Лудогорец и ЦСКА?
- Ако продължаваме с играта от дербито в Разград, имаме реален шанс за титлата. Мисля, че и г-н Русев ще направи така, че през зимата да надгради отбора. Мачовете тепърва предстоят, ще бъде много интересно. Да, щеше да бъде чудесно да не губим в Разград, но все пак паднахме от шампиона. Нямаме основание да се сърдим. Наистина съм приятно очарован от отбора ни. Момчетата излизат на терена, борят се, дават всичко от себе си. Агресията я има - нещо, което липсваше през миналия сезон. Сега и Стоянович като проведе зимната подготовка нещата ще бъдат още по-добре.

- Една от последните новини от клуба е, че Габриел Обертан е преподписал договора си до 2021 година.
- Да, знаех отдавна това нещо. Той се чувства много добре тук, доволен е и беше логично да преподпише. Истината е, че в Левски има много добър колектив. Това проличава и в тренировките. Освен, че изпълняват стриктно изискванията на Славиша, има и усмивки, шеги. Това ме кара да мисля, че ако продължаваме по този начин, Левски има добро бъдеще.

- И може би ще бъде постигнато и още нещо много важно - да бъде върната публиката на стадиона?
- Най-много разчитаме на това. А и феновете са зажаднели за успехите на отбора. От 2009 година Левски е без трофей. Сигурен съм, че при тази игра и ако така продължаваме, публиката ще се върне и на стадиона ще започнат да идват все повече и повече хора. Самият факт, че в Разград имаше около 2500 човека е красноречив. Верните ни привърженици следват Левски навсякъде. Това е 12-ият ни играч, от когото имаме силна нужда.

- Знаете ли кой ще стане спортен директор на Левски?
- Не съм аз човекът, който би ви отговорил на този въпрос. Но наистина е добре Левски да има спортен директор.

- Ръководството допита ли се до вас по тази тема и посочихте ли име, което би било най-удачно за поста?
- Не сме говорили. Но има млади хора, кадърни. Ние сме единственият отбор, който няма спортен директор. Предполагам, че скоро и и това ще го има. След като темата непрекъснато се коментира, нещата предстои да се случат. Дали ще е някоя легенда или друг човек, нямам представа. Аз не съм вариант за поста.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019