Полузащитникът на Славия Славчо Шоколаров, който напоследък играе десен бек, обяснимо е на седмото небе от щастие след спечелената Купа на България. 28-годишният бивш футболист на Лудогорец даде интервю за БЛИЦ СПОРТ:

- Поздравления за спечелената Купа на България! Как успяхте да излъжете Левски? Видя се, че ви надиграха.
- С много характер и мъжество - това е рецептата. Много трудно беше, най-вече заради публиката. Да играеш пред толкова много фенове, срещу добри футболисти, няма как да не ти бъде трудно. Но когато се раздаваш, всичко си идва на мястото.

- Георги Петков ли е големият герой?
- Определено, той изнесе по-голямата част от мача. Имаше няколко решителни намеси. Показа, че годините нямат значение. На 42 е, което изобщо не личи.

- Как се надъхвахте преди финала?
- Събрахме се и си казахме, че това е нашият ден. Това е моментът за нас. Излязохме и победихме.

- Имаше ли указания към вас да сте по-прибрани и да рушите играта на Левски?
- Е, чак да рушим - не е имало такива указания. Просто с течение на мача така се случи. Имахме указания да сме по-прибрани и да дебнем за своя момент. Добре знаехме, че ако бяхме тръгнали да се надиграваме с Левски, нямаше да стигнем до този успех. При тях има добри футболисти - Обертан, Жорди Гомес, играли са на високо ниво, печелили са трофеи, но това нямаше значение вчера. Радвам се, че имах възможността да си сверя часовника срещу класни футболисти.

- На кого посвещаваш успеха?
- На семейството ми, на дъщеричката ми, на всички, които са до мен и ме подкрепят.

- Не беше сред изпълнителите на дузпите, искаше ли да застанеш зад топката?
- Да, много исках, но нямаше как.

- За първи път ли игра пред толкова публика?
- Досега не бях излизал пред толкова много фенове. Усещането снощи беше невероятно. За всеки футболист е удоволствие да играе пред пълни трибуни. Но ние за това тренираме всеки ден. Щом я докараш до мач пред близо 35 хиляди, значи си вършиш работата и си постигнал нещо.

- Впечатлен ли си от публиката на Левски?
- Тя отдавна ме е впечатлила, въпреки че никога не съм играл в Левски. На тях доста им се събра последните години, но ние нямаме вина, че те не успяха да спечелят снощи.

- В началните минути мина ли ти през ум, че може да паднете с разлика? Левски започнаха силно, получиха и дузпа...
- Факт е, че създадоха много положения. Определено, ако бяха вкарали дузпата още в началото, мачът щеше да се развие по съвсем различен начин. Но затова на вратата е Гошо Петков. Нееднократно е доказвал каква класа е. И радостното е, че накрая се поздравихме с успех. Да, и късметът ни покри, но ако не го търсиш, не се бориш докрай, той няма как сам да дойде при теб.

- Игра в Лудогорец, където беше твърд титуляр във втория отбор. Какво не ти достигна да пробиеш в първия състав, въпреки че записа дебют с гол?
- Там се разчита малко на българите, всички знаем. Имат класни чужденци. Докато в Славия е обратното - само българи сме, дава ни се шанс. В групата за финала вчера бяхме 17 българи плюс вратарят от Гърция Антонис Стериакис. Е, показахме, че само с българи могат да се постигат успехи.

- Какво е бъдещето ти?
- Имам договор със Славия, чувствам се отлично в отбора. Искаме да вземем и Суперкупата на България. Апетитът идва с яденето. Ако и срещу Лудогорец играем както вчера, смятам, че имаме шанс.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ