Атрактивният професионален боксьор Александър Пацов обяви, че продължава войната му с Константин Семерджиев. Причината е, че Коко Тайсъна отново не преглътна загубата от вечния си враг и на всичкото отгоре го обиди, наричайки го "изчадие". "Обидата е жестока и не мога да я понеса!", обяви Пацов пред "ШОУ", разкривайки любопитни неща за войната, която двамата водят от години. Освен това набеденият за човек на Таки боксьор разказа и за престоя си в затвора, където е лежал заедно с Иво Карамански и други знакови фигури от структурите на организираната престъпност. Пацов изкарва 10 години зад решетките заради непредумишлено убийство. Ето неговата ексклузивна изповед! Единствено пред „ШОУ”!

- Сашо, защо не се радваш на втората си победа над Коко Тайсъна, а се занимаваш отново със скандали?
- Той го направи това нещо. Понеже цял живот все ме „нокаутира”. Все са му големи претенциите, а нали го видяхте оня ден на ринга? Един тежък удар не ми е нанесъл. В професионалния бокс се точкуват точните и тежки удари. Такива, каквито аз му нанасях, а той само демонстрираше активност - някакви ъперкъти, замахвания отдолу, но главата ми не е долу, а си е горе, на мястото й. С тези удари отдолу ми счупи ръката. Коко уж е много подвижен, но ударите му не бяха където трябва да бъдат. Сцепих му двете вежди, носът му разкървавих. Много повече удари имах от него и ми е интересно защо сега излиза и говори срещу мен?! След мача не е спрял да ме напада, а аз го победих и всички видяха това. Пребих го, за 10-рундов мач да нямам една драскотина, какво е това?
610_1.jpg
- Защо Коко Тайсъна не приема загубата?
- Той е човек, който и да го убиеш, ще каже, че не си го убил ти, а комшията. Нали го познавам отлично, израснали сме заедно.

- Как се е зародила тази толкова голяма вражда между вас?
- Той е 2 години по-голям от мен. Още като бях четвърти клас, ми се правеше на голяма работа, унижаваше ме пред другите. Беше шести клас, постоянно ми риташе сака. Въпреки че се познаваме, омразата между нас е много голяма. Сега вече мина всякакви граници с това, че съм бил изчадие. Не мога да го преглътна. Искам да кажа, че
 
изчадие е баща му. И Коко е изчадие
 
Този, рижавият... Константин, защо не е идвал на баща си на свиждане в затвора?

- Защо не е идвал?
- Той да го каже. Ей, Коко, казвам ти - баща ти е изчадие! Трябва да си ми благодарен, че го пазих от циганите да не го е*ат!

- Какво би станало, ако сега се срещнете?
- Каня го този лайньо, където поиска, там да се срещнем. Каня го в клетка, ММА-бой да направим, каня го на улицата, а най-добре ще е да се разберем двамата с него и да отидем на Витоша. Там да го пребия. Иска ми се с голи ръце да се бием, да му счупя муцуната. Даже ей сега мога да стана и го счупвам с една ръка. Но той няма да посмее да се изправи срещу мен. Вижте, че след загубата се скри като мишок! Крайно време е да спре да ме плюе. Много ме обиди това... изчадие съм бил.
 
Само го чакам този лайнар, тази мишка!
 
Само ако чуя още една думичка от него!...

- Опита ли да се свържеш с него след мача?
- Търсих го, но не ми отговаря. Над десет есемеса съм му изпратил. Скри се тази мишка и не се показва. Неоткриваем е, изчезна като пръдня. Ето, вижте ме мен - нямам една драскотина по лицето! А той сигурно целият е подут и сега не смее да се покаже. Като е толкова отворен, нека се снима и да публикува във Фейсбук. Да го видим всички! Той трябва да е благодарен, че ръкавиците не ми бяха от най-удобните. Бихме се с такива, каквито използват аматьорите. Ако бях с по-плътни ръкавици, щях да му откъсна главата! Да не говорим с голи ръце какво би му се случило! Този ревльо не може да ми стъпи на малкия пръст! Ще ме нарича изчадие и ученичка! А той е този, който се крие като мишка!

- Имаше ли момент по време на мача, в който да ти става жал за Коко?
- Не, никога! Гледах да го удрям колкото се може повече. Нанасях му тежки удари. Логичното е да печели този, който удря точно, а не като него. Той хвърли хиляда удара, а на мен ми няма нищо. Не му прави чест да твърди, че не спечелил, тъй като после мутрите щели да го пребият, ако аз загубя...

- Изкара ли добри пари от тази победа?
- Чак да съм изкарал... това няма как да се случи. Дори дадох повече пари за подготовката, отколкото съм спечелил от самия мач. Даже още не съм ходил до федерацията, за да си взема парите. Вижте, аз наистина нямам такива големи амбиции като Константин. Качвам се на ринга, за да докажа на хората, че той не може да ме нокаутира. И го доказах, след като от три мача го бих два пъти, а веднъж не беше излъчен победител. Неговите фенове обаче явно не разбират от бокс, след като постоянно говорят разни простотии. Имал бил техники, стойка... Абе, хора, той трети мач игра с мен, нищо не показа! Само активност демонстрира, а не гони да ме удари тежко. Аз досега нито един сериозен удар в главата не съм понесъл от него. Той целият кърви, на мен ми няма нищо, а после ходи и говори, че победата е за него. Този шизофреник не се спира! Лайното, на което му счупих главата! И продължава да се има за голяма работа... Ходи и разправя, че иска да му дават по 10 хиляди авансово, за да излиза на ринга.

- А ти срещу каква сума би се навил на нов мач?
- О, сега изобщо не мисля за мач! Дори може да се окаже, че това е бил последният ми.
 
С тази счупена ръка... май направих бенефиса
 
Подготовката ми беше много тежка. Травми, най-различни болежки имам и се обаждат, все пак съм вече на години. Но не се оправдавам - излязох на ринга и го пребих.
610x.jpg
- Но ако някой предложи добра сума, сигурно ще се замислиш?
- Смятам, че ако офертата е под 15 хиляди лева изобщо няма да я разглеждам. Семеен съм вече, скоро ще ми се роди дете, нормално е парите да са важно нещо. А и съм на квартира, нямам собствено жилище. За друг мач обаче сериозно бих се замислил. Като знам, че дясната ми ръка е счупена три пъти на едно и също място, не е много желателно пак да се бия.

- Как протече подготовката ти за този мач с Коко Тайсъна?
- Спазвах стриктно хранителен режим, свалих 15 килограма. Тренирах сериозно, предимно катерех Витоша. Имах и много тренировки в зала. Но все пак ходя по дела и не ми оставаше достатъчно време. Мерих сили с доста млади момчета, сред които и Благой Найденов. Но самият аз се усетих, че това не ми беше най-добрият бокс. Не играх така, както искам. Годинките и болежките си казаха думата. А и още от втория рунд продължих да играя със счупена ръка. Не искам да звучи като оправдание, но аз последните два месеца не се боксирах, за да можех да изляза здрав на ринга.

- Заради счупването на ръката не ти ли мина през ум да се откажеш?
- Не, това няма как да се случи! Характерът ми е такъв, че никога не се предавам. Болеше ме и е нормално, след като ръката ми е счупена, но стиснах зъби и продължих. А после той да ме нарича изчадие!... Обвиняваше ме, че съм бил кръчмар, викаха ми боксьор с корем. Това говори още по-лошо за него. Излиза, че го е пребил кръчмар. Наслушах се на простотии. Всичките тези хейтърчета, ако ме видят, ще бягат и ще се крият от мен. Иначе зад компютрите са много силни.

- За какво точно те обвиняват?
- Мачът бил купен, дал съм пари на съдиите. Ще изкарат, че съм дал пари и на публиката, за да вика срещу него. Абе, ей, Коко, защо не ме нокаутира? Нали си голям нокаутьор! Може да нокаутира някакъв льольо, който не може да държи гарда. Предишните му мачове все му водеха удобни съперници - я от Сърбия, и откъде ли още не. Ама нали го знам, от деца се познаваме. Преди 7-8 години идва на една тренировка, взе да се перчи на Кубрат Пулев
 
и Кобрата го преби. Счупи му главата
 
а Коко после тръгнал да говори срещу Кубрат! Грозна работа, но той си е такъв.

- Какво би отговорил на тези, които се съмняват, че битката ви е истинска? Някои се съмняват, че е постановка...
- Само мога да се изсмея на подобни коментари. Как изобщо може да си мислите, че е постановка?! Това е боксова война, която я водим цял живот. И сега пак се видя кой е по-добрият. Но този тъпанар направи така, че войната да продължи.

- Трябва ли да се страхува за семейството си след тези закани?
- Не, да знае, че на семейството му не бих посегнал. Той има две дъщери. Към семейството му нямам нищо против. Войната я водя с него.
K13_1.jpg
- Докато бяхте в затвора, какво разговаряхте за Коко с баща му?
- Какво да говорим за него - той нито веднъж не дойде да види баща си - Пешо Брадата. Прякорът му е Пепино, лека му пръст, защото след това научих, че е починал. Десет години го пазех в затвора - аз и моят приятел Митко Димитров-Културиста. Циганите щяха да го бият и е*ат и вместо Коко да ми е благодарен, сега прави така, че войната да продължава. Както и да го набиеш, той никога няма да признае, че е загубил. Баща му много го обичаше. Пепино се побърка вътре в затвора. Имаше една тетрадка със снимки на Коко. Толкова се беше побъркал, че започна да лепи лайна по тях. Коко, пак ти казвам, изчадието не съм аз, а ти и баща ти!

- Ти защо лежа в затвора?
- Лежах за побоища. Вкараха ме в затвора, когато бях на 16 години. Мой приятел уби човек и аз го отнесох. Много се биех като дете и явно след това
 
Господ ме наказа
 
Аз не съм убиец. Койчо Радев Колев е убиецът, хората най-после да го разберат това нещо. Чакам дете. Не искам да му казват "баща ти е убиец".

- Но сигурно си правил някакви нередни неща...?
- Бил съм се много. Аз съм уличен боец. Не съм престъпник. Да, имам дело. Нито съм рязал уши, нито съм вадил очи. Всеки може да се озове в затвора. Ахмед Доган е лежал. Водят се дела срещу Цветан Цветанов, оня ден видях и Орешарски в съда, а какво излиза - Сашо Пацов е най-черният! Бил съм човек на Таки, всякакви простотии слушам по мой адрес. Лошото е, че в България мъжкарлъкът отива встрани, а позьорството, лайнарщината и комплексарщината вървят в пространството. У нас се пуска аванта на лайнар, с извинение. И в затвора е същото. Пуска се аванта на тъпанара, а мъжкото момче страда. Аз като бях в затвора имаше един скапаняк, който беше изнасилил 3-годишно дете. Лежа две години и половина. А Сашо Пацов удари един, счупи му носа и ченето и му дадоха 12 години. Какво е това? Този дето лежеше за изнасиленото дете го счупвах от бой. В началото ме излъга, че е вътре заради кражба. Аз обаче разбрах истинската причина да е в затвора и тогава тежко му и горко. Но така му се пише, щом лъже.

- Казваш, че си бил уличен боец. Сега влече ли те и би ли пребил отново някой невинен?
- Не, не съм такъв вече. Имам акъл в главата, замислям се какво върша. Пакостите ги правехме като деца. Тогава ни влечеше да се бием, но сега е различно. Нали ви казвам - чакам дете, имам семейство. Аз съм нормален човек, а не убиец и престъпник. В затвора нямаш избор - биеш се, иначе не оцеляваш. От 100 човека, най-много 5-6 да оцелеят. Всички деградират, превъртат, откачат. Не го пожелавам на никого.
K12_2.jpg
- Как оцеля в затвора?
- С много бой и здрава психика
 
Няма как да оцелееш, ако не се биеш.

- Загуба на време ли бяха тези 10 години, които прекара зад решетките?
- Бях 10, а имах чувството, че лежах 20 години. Много е тежко, много бавно минава времето. Но не е загуба на време. В затвора се изградих като човек. Постоянно се сблъсквах с различни характери. Аз бях кмет там, всички ме слушаха и се страхуваха от мен. Затворът беше невероятно училище. А и ако не бях влязъл, тогава беше преходът, можеше да не правите интервю с мен, защото вече щях да съм застрелян и закопан.

- Бил си с доста известни хора в затвора, разкрий нещо?
- О, с кого ли не съм лежал! Бог да го прости Иво Карамански, бяхме близки. В затвора бях още със Златистия, с Чомбе, с бащата на господина, който казва, че съм изчадие. Преживял съм какво ли не. Например, идва Карамански при мен и ми дава 200 лева да му пазя две палки шпеков салам, за да не му го вземе Златистия и да го изяде. На другия ден обаче идва Златистия и също ми предлага пари, за да му пазя храната. Но аз съм принципен. След като първо съм влязъл в положение на Карамански, няма как да взема пари и от Златистия. Много хора минаха през мен. Въпреки че предимно се биех в затвора, имаше и доста хора, на които помагах. Много ми е обидно и още нещо.
 
Оная мърла Галя Литова

твърди, че съм пребил приятеля й и съм му лиснал сярна киселина. Защо не дойде да ми каже това нещо в очите? Аз дори не знам какво представлява киселината, никога не съм виждал през живота си. Но понеже съм лошо момче, и давай да му приписваме на него. Боли ме от това нещо.

- Мислиш ли си за бягство в чужбина?
- Не, къде да ходя вече, а и си обичам държавата. По-точно българската земя обичам. В държавата ни нещата не са добри. В затвора четох много и за политиката. Осъзнах, че политиката е най-гадното нещо. Стигнах до извода, че управниците не обичат мъжаги. Силните хора не са им удобни. Не искат народът да е силен. Затова не се дават много пари за силовите спортове, а предимно отиват за футбола.

- Вземаш ли допинг?
- Може би аз съм един от единствените, който не опитва такива неща. Аз съм на хляб и кашкавал и постоянно катеря из Витоша. Аз съм против тези неща - допингът. Младите обаче прекаляват с химията. Съветът ми е да тренират до 24-25 години, да развият естествено мускулатурата си. А какво виждаме в днешно време - всички искат да са като Кличко и Майк Тайсън. За лятото се напомпат с химията, после пък през зимата дебелеят. След това пак почват с химия... - това не е нормално! Затова много млади хора си отиват. Спрете, не прекалявайте, дори не посягайте към тези неща!

- Искаш ли да кажеш още нещо на Коко Тайсъна?
- Какво ти става, брато?! - Това бих му казал. И да знае, че изчадието е той и баща му, а не аз. Такива обиди срещу мен няма да ги простя! Войната продължава! Не ми ли се извини публично и да си признае загубата,
 
ще кажа нещо много сериозно. Нещо, което знам за баща му
Chuguna_1.jpg
- Какво намекваш, разкрий го сега?
- Не, сега не мога да го кажа, но наистина знам нещо много сериозно. След като го кажа, Коко няма да смее да си покаже носа навън. Но той така си избра. Нито съм позьор, нито съм изчадие. В съобщенията, които му изпратих, ясно му обясних, че ще му стъжня живота. И сега не смее да ми отговори. Направо ще ви се подкосят краката, ако научите каква е била причината Коко да не идва да вижда баща си в затвора!...

- Каква е?
- Наистина не ме питайте повече. Войната ми с този тъпанар продължава.
Пламен ВАНЕВ