Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!
Легендарният треньор Георги Василев днес навършва 72 години. В тази връзка БЛИЦ се свърза с първия специалист у нас, ставал шампион с три различни отбора – Етър, Левски и ЦСКА.

-Г-н Василев, честит рожден ден! Желаем ви здраве и семеен уют! Как се чувствате на 72 години?
-Добре. Бих казал – много добре. Духовно се чувствам като на 27, като размениш цифрите (смее се).

- Къде ви заварваме в момента?
- В Несебър. От септември до края на май съм във Велико Търново, а през топлия период от годината – на морето. Децата са здрави, жена ми – също. А това е най-важното за мен. Важното е, че растат, хайде да не кажа в лукс, но в прекрасна среда. За разлика от моето детство...

- А какво беше вашето детство?
- Израснах в беднотия, макар че, майка ми и баща ми, лека им пръст, правеха всичко възможно, за да се чувствам добре. И наистина беше така. Но беднотията тогава властваше. Бяха съвсем различни години. Аз съм роден в Перник, но когато съм бил на две години, родителите ми се пренасят в Бобовдол. Там премина детството ми. Живял съм в нелека среда – сред роми, тоалетната ни беше на 20 метра навън. Но се справяхме, защото и татко, и мама правиха всичко възможно, за да живеем нормално. А и тази обстановка кали характера ми. Радвам се, че сега нещата са коренно противоположни. И, слава Богу, децата ми имат съвсем друго детство. Но, да ви кажа честно, както е казал народът – много хубаво не е на хубаво. Не можем да ги отървем от модерните телефони, от лаптопите. Постоянно са залепени за тях. Аз съм по-строгият в семейството и се опитвам да ги отделям от света на технологиите, защото детството им не бива да преминава само във виртуалния свят, а и в реалния. Но, всъщност, това е проблем на всички родители в момента.
Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)
- Предполагам, че следите българския футбол...
-Разбира се. Следя го, както се казва, под лупа. Следя най-вече Етър, Левски и ЦСКА. Радвам се много за прогреса на „армейците” и се надявам довечера да ме зарадват на рождения ми ден. Мачът с Копенхаген ще е истинският тест за „червените” за новия сезон, защото досега те не са срещали сериозни съперници нито в първенството, нито в Европа. Ще бъде интересно и аз от все сърце им стискам палци, защото смея да твърдя, че ЦСКА върви по правия път. Що се отнася до Левски – за жалост там свикнаха в последните години да не печелят нищо. С Делио Роси удариха на камък, но дано със Славиша Стоянович светлината се завърне на „Герена”. Хубавото е, че той е от Балканския полуостров и по-бързо ще се адаптира в българската действителност. Защото нашият и неговият манталитет са сходни. Както се казва – Стоянович е почти от нашата черга. У нас западноевропейските треньори не могат да виреят. За разлика от тези на Балканите.

-А Етър?
-Етър има чудесен специалист в лицето на Балъков. Немски възпитаник, който залага на дисциплина и тактика. Но аз не си правя илюзии, че шампионските времена ще се завърнат във Велико Търново. Невъзможно е. Ще бъда обаче истински щастлив, ако Етър погледне по-напред в класирането. Това категорично не е неосъществима цел.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ