Бившият капитан на Ирландия Роби Кийн даде интервю пред БЛИЦ СПОРТ за предстоящия благотворителен мач между тимовете на Димитър Бербатов и Луиш Фиго, който е тази вечер на стадион „Васил Левски“. Кийн изрази задоволство, че отново ще е рамо до рамо с българския нападател и двамата ще покажат на зрителите отново убийствения тандем, който заформиха преди години в Тонъм.

- Как се чувствате в България?
- Отлично е. Приятно ми е, че съм тук. Че ще се видя с Берба и с останалите момчета и ще направим един хубав мач.

- Какво ще видят зрителите на мача?
- Надявам се да видят шоу и много голове. Ще видят отново Бербатов. Ще опитаме да ги зарадваме с хубав мач, а и каузата си заслужава. Тук съм и за да играя отново с Берба, защото това е удоволствие. Никога няма да забравя престоя ни в Тотнъм. Тогава се разбирахме по прекрасен начин на терена. Както се казва - и със затворени очи. И двамата имахме нюх, знаехме кога и как да си подадем топката и да изненадаме противника.  Ние имахме отличен синхрон с Бербатов. Изкарахме две много добри години заедно в Тотнъм. Феновете на "шпорите" ни се радваха и приветстваха, което означаваше, че сме заслужили доверието им. А няма нищо по-хубаво от това да впечатлиш публиката, да я накараш да ти повярва и да бъде с теб във всички моменти. Ето че сега тук, в България, ще видите отново убийствения ни тандем!


- Кои ваши мачове с Бербатов няма да забравяте?
-Знаете ли, те са толкова много, че няма как сега да ви изброя всичките. Знаете ли кое е най-хубавото - че нямам лоши спомени от престоя ни с Берба в Тотнъм. Освен че е отличен футболист, той е много готин човек. Паснахме си не само на терена, но и извън него.  

- Имахте ли време да разгледате София?
- За жалост не. Бил съм тук и преди. Преди доста време. Но и тогава не успях да видя вашата столица. Знаете как е – кацаш, отиваш в хотела, мач и отлиташ. Нямаш време за разглеждане. Бил съм в почти целия свят, но рядко съм имал възможност да тръгна и да обикалям градовете и местата, които съм посещавал за мачовете. Просто професията ни е такава.

- Във форма ли сте?
- О, разбира се, разбира се. В отлична форма съм! Тренирам всеки ден в последните седмици, за да съм в кондиция и в ритъм. Когато Берба ми се обади и ме покани, се съгласих от раз, защото идеята му е превъзходна. Но трябваше да започна тренировки, за да се подготвя на 100 процента. 

- Ще се видите и със Стилиян Петров и Мартин Петров..
- Страхотни момчета! Много се радвам, че те също са част от този мач и ще са в нашия отбор. Мога да кажа само хубави неща за тях.

- Срещу вас обаче също ще има страхотен отбор – Фиго, Роберто Карлуш, Трезеге, Салгадо...
- Да. Това са невероятни футболисти. Направили са страхотни неща в кариерите си. Заслужават голям респект и уважение. Ще бъде наистина прекрасно, че те ще бъдат на терена срещу нас. Дано сътворим празник и зарадваме хората. И да изпълним мисията за каузата. Поздравления за Бербатов и Фиго, защото, както знаете, мачът е благотворителен и средствата ще отидат в помощ на децата. 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ