Едно от седемте нови попълнения на Левски – Паулиньо, даде интервю за БЛИЦ СПОРТ. 24-годишното крило разкри какво е помогнало за привличането му от „сините“. Бразилецът пристигна на „Герена“ след една година в украинския Зоря (Луганск). Той участва и в двата мача на Левски след подновяването на шампионата и направи впечатление с изявите си при победата с 4:1 над Септември (София) в събота.

- Паулиньо, добре дошъл в България! Поздравяваме те с дебюта за отбора и първите две победи в Левски!
- Благодаря! Много съм щастлив. Опитвам се полека да се адаптирам. В Украйна също беше студено и в това отношение съм свикнал. Работя и върху физическото си състояние. Само с работа ще мога да си върна формата.

- Помага ли ти това, че в Левски се събрахте двама португалци и двама бразилци?
- Да, тъй като не разбирам английски. Ривалдиньо, Афонсо Фигейредо и Филипе Насименто обаче го говорят. Така адаптирането ми става по-лесно. Всичко е нормално и върви много добре.

- Преди да дойдеш в клуба, беше ли запознат с Левски и българския футбол?
- Не знаех много. Когато дойдох тук, се запознах с историята на клуба. Всъщност Ривалдиньо ми препоръча да дойда в Левски. Каза, че всичко е много добро. Клубът е отличен.

- Предстоят няколко дербита между Левски и ЦСКА. Знаеш ли за важността на този мач за феновете?
- Гледах вече запис на два мача с ЦСКА. Направиха ми страхотно впечатление. Играта и това, което показаха от трибуните. Виждам, че всички са много мотивирани в тези срещи.

- Вече видя какви са феновете на Левски. Искаш ли нещо им кажеш?
- Още на първия ни мач ми направиха впечатление. Невероятни са. Много ми харесаха. Надявам се да ги радвам със своите изяви и ще опитам да помогна на отбора да постигне целите си.

- Когато подписа с Левски, призна, че познаваш двама играчи на Лудогорец, който е сред основните съперници на Левски в първенството. Обсъждате ли мачовете с тях?
- Познавам Рафаел Форстър от времето, когато двамата бяхме в Зоря (Луганск). Много добри приятели сме. Другият е Лукас Саша. С него играехме в Коринтианс. Той е малко по-голям от мен, но се знаем от школата. Приятели сме. С двамата нямаме много време да си говорим, но когато дойде мач между Левски и Лудогорец, вероятно разговорите ще станат по-чести.

- Как започна кариерата ти?
- 15 години играх в Коринтианс. Започнах от децата, когато бях седемгодишен. Преминах през всички формации до първия отбор. Всичко беше много добре и супер. Първоначално в първия състав не бях професионален футболист. Играех по 5-10 минути. След това подписах договор, но ме даваха под наем в Америка (Натал), Рио Кларо и Португеза. Когато контрактът с Коринтианс изтече, дойдох в Европа. Преминах в Зоря (Луганск), а сега съм в Левски.

- Разкажи ни малко повече за семейството си. Какво детство имаше?
- Роден съм в Сао Пауло. За разлика от повечето бразилски семейства, които са многодетни, аз имам само една сестра. Тя е с пет години по-малка от мен. Двамата имахме много весело детство. Липсва ми, тъй като в момента е в Бразилия.

- Ти самият семеен ли си?
- Имам приятелка, заедно сме от пет години. Казва се Габриела и е на 24 години.

- Имате ли деца?
- Нямаме, но Габриела е бременна! В четвъртия месец е. Знаем и пола на детето. Чакаме момиченце. И името сме избрали вече - ще се казва Мая.

- От един месец си в България. Опита ли вече българската кухня?
- Да. Много ми харесва, но предпочитам бразилската. Много обичам да ям фейжуада (б.ред. - традиционно ястие в глинен съд от фасул със свинско и телешко месо).

- Някои футболисти имат проблеми заради различни алкохолни напитки. При так стоят нещата с напитките?
- При мен няма такова нещо. Аз не пия алкохол. Предпочитам фрешове. Най-вече от портокал. Иначе най-много обичам кокосова вода. Много е популярна в Бразилия.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ


снимка: Георги Колев, БЛИЦ