-Г-н Спасов, имате ли проблеми около състава преди утрешния двубой?

-Пристигнахме в София с група от 20 футболисти. С двама-трима от обаче имаме проблеми. Най-сериозно е положението с Миро Манолов. Той лекува контузия в коляното, ще попадне в групата, но едва ли ще излезе титуляр. На вчерашната тренировка и Фернандеш получи травма, но се надявам да се оправи до началото на срещата. Още две момчета страдат от мускулни болки, но при тях положението е по-добро и ще мога да разчитам на тях.

 

-С какви впечатления останахте от играта на Щутгарт? С какво вие може да ги изненадате?

 

-Наблюдавах двубоя им срещу Хофенхайм от Бундеслигата (0:0). Съперникът ни разполага с изключителни футболисти. Достатъчно е да изредя имената на Йенс Леман, Марио Гомес, Чиприян Марика, Йълдирай Баштюрк. Дано турчинът не играе, тъй като има проблем с контузии. Във всяка линия имат по няколко класни състезатели, изпъкват индивидуалностите в състава им. Щутгарт няма с какво да ни изненада, ние може да го направим. Ако моите момчета играят на върха на възможностите си, може да направим нещо в този мач.

 

-Мечта или реалност са групите на УЕФА?

-(мисли дълго и се усмихва). Как да ви кажа? Щутгарт е фаворит в този сблъсък. Всичко обаче може да се случи, топка е, всичко е възможно. Макар и малък и ние имаме шанс да продължим напред. Като започнахме участието си в УЕФА си бяхме поставили за цел да стигнем поне до този кръг. Сега обаче мислим за нещо повече.

 

-Може ли да се уплашат някои от играчите на Черно море от играч като Марио Гомес?

 

-Защо да се плашат? Той наистина е класен нападател, струва много пари, но ако играем добре, може да се получи. Някои наши играчи са опитни, участвали са в Европа, те трябва да поведат отбора.

 

-Загубата от Левски с 0:3 отрази ли се на тима?

 

-Наистина имаше психологически срив, но той отмина. Двубоят срещу Щутгарт е съвсем друг, подхожда се по друг начин. Когато загубим в първенството, понякога има отражение в следващите двубои. Но сега предстои двубой в Европа, тук няма място за връщане назад.

 

-Притеснява ли ви, че Красимир Балъков може да е разкрил доста неща на Щутгарт за Черно море?

 

-Аз говорих с Краси. Той ми призна, че им е разказал каквото знае за нашия отбор. Двата клуба си разменихме видеозаписи на мачове, така че ние не се крием. Те също няма какво да крият от нас. Всичко ще се реши на терена.

 

-Вече сте се изправял срещу Щутгарт като играч на Локо (Сф) през сезон 1979/80. Какво си спомняте от тези двубои?

-Играхме срещу тях през пролетта на 80-а година на четвъртфинал в турнира за купата на УЕФА. През зимата бяхме отстранили Динамо (Киев) и си мислехме, че имаме някакви шансове и срещу германците. Победиха ни обаче и в двата мача. Първо в Щутгарт паднахме с 1:3. Поведохме рано с 1:0, но след това ни обърнаха. Един от головете бе на Ханзи Мюлер от над 30 метра. Треньор на Локо (Сф) ни бе Апостол Чачевски. В първия мач получих жълт картон и пропуснах реванша, който също загубихме – този път с 0:1.

 

-И тогава ли Щутгарт бе фаворит в двубоите?

-Както тогава, сега и така – сблъсъкът е богати срещу бедни. И преди 30 години те бяха много преди нас във футболно отношение. Сега дано успеем да им се противопоставим.

СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ