Младежкият национал Калоян Кръстев се завърна по отличен начин в Славия, реализирайки победното попадение за успеха с 3:2 срещу Витоша (Бистрица). 20-годишният столичанин отново облече екипа на "белите", след като се прибра от Италия. Кръстев изкара година и половина в Болоня, а там треньор му беше легендата Славиша Михайлович. Бившият сръбски национал разкри преди дни, че има левкемия и напуска клуба, за да се бори с болестта. 

Кръстев даде интервю за БЛИЦ, в което говори и за Михайлович: 

- Кала, поздравления за силния старт! Превърна се в герой за Славия, донасяйки победата с 3:2 срещу Витоша (Бистрица). На кого посвещаваш попадението?
- Благодаря! Беше важен мач за нас. Много искахме да стартираме с победа и се радвам, че го постигнахме.  Всеки първи мач от първенството е по-труден, беше важно да вземем трите точки. Посвещавам гола на моето семейство, те са най-голямата ми oпора.

- Не се шумеше много около теб и завръщането ти от Италия. Ти ли искаше така да бъде? 
- Няма за какво да се шуми. Просто така преценихме с ръководството на Славия. Върнах се, за да помогна на отбора с каквото мога. Ще дам всичко от себе си, за да радваме феновете с добри резултати.

- Беше година и половина в Болоня, каква е равносметката ти за периода в Италия? 
- Положителен период. Работих доста над моето развитие. В Италия нещата са доста по-професионални. Смятам, че надградих върху себе си и съм щастлив от престоя там. 

- Може би не беше готов за това предизвикателство, преминавайки млад в италианския футбол? Крехката възраст изигра ли роля за това да не успееш да пробиеш в Болоня? 
- Мисля, че бях готов за Италия, заминах 19-годишен. Истината обаче е, че там е доста по-трудно да се даде шанс на млад играч, това изигра решаваща роля. Иначе за юношите изиграх 16 мача последния сезон и вкарах 10 гола.  

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

- Тренираше с мъжкия отбор при Синиша Михайлович, който преди дни обяви, че е болен от левкемия и се оттегля от поста. Ти как разбра шокиращата новина?
- Научих от спортните новини. Михайлович е изключително силен и борбен човек. Надявам се, че ще излезе победител и в тази битка! 

- Би ли разказaл някоя случка от съвместната работа със сръбската легенда?
- О, доста са. Винаги е имало шеги и закачки покрай сериозната работа. Всеки ден тренирах при него. Отличен специалист е, държи много на дисциплината. Надявам се по-скоро да преодолее това препятствие. Винаги ми обясняваше всичко на терена - кое как трябва да бъде, кое е правилно и кое не. Научих доста от Синиша Михайлович.

- Каква промяна откриваш в Славия след завръщането и какви са целите този сезон?
- Промените са много. Славия се е надградил доста във всички аспекти. Има нови неща и се радвам за което. Отборът е доста млад, но въпреки това целите са големи. Искаме да побеждаваме всеки мач. Оптимист съм за предстоящия сезон и смятам, че ще се представим добре. Ще давам всичко от себе си за Славия.

- След победния гол срещу Витоша смяташ ли, че заслужи титулярното място в предстоящото гостуване на Локомотив (Пловдив)?
- Треньорът Златомир Загорчич решава това. Той избира кой е в най-добра форма. Надявам се да помогна за победа и в този мач.

- Славия ще бъде ли трамплин към нов твой трансфер в чужбина?
- Иска ми се, за това работя. В момента съм се съсредоточил изцяло върху изявите си в Славия. Надявам се да се представям добре и да имам друга възможност за чужбина.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ