Бившият нападател на Спартак (Варна), БАТЕ Борисов и редица други клубове у нас и в чужбина - Владислав Мирчев, отново избра eкзотична дестинация за продължаване на кариерата си. След като преди време рита на Малдивите, сега той се озова в Малайзия. 29-годишният нападател съобщи пред БЛИЦ СПОРТ, че е парафирал с ФК Перак. За последно Мирчев носи екипа на Несебър.

- Владо, как се стигна до преминаването ти в Малайзия?
- Нещата станаха много бързо. Преди последния мач на Несебър ме потърсиха от Малайзия, разговаряхме и веднага приех офертата. Ще играя във ФК Перак.

- Всичко уточнено ли е вече?
- Да, всичко е точно. Преминах медицинските прегледи и физическите тестове. Подписах договор за две години. Благодаря на ръководството на Несебър, че реагира бързо за прекратяването на договора ми. Пожелавам успех на досегашния ми отбор. От далечна Малайзия ще следя как се представят.

- Има ли други български футболисти в първенството на Малайзия?
- Аз съм единственият в момента. Доскоро треньор на един от местните клубове е бил Велизар Попов, но доколкото знам си е тръгнал.

- Какво знаеш за новия си клуб?
- ФК Перак е стабилен клуб от местната Суперлига. Повече от 10 години обаче не е ставал шампион (б.р. - Перак печели титлата на Малайзия през 2002 и 2003 г.). Отборът завърши шести последния сезон, а през новия ще се борим на всички фронтове. Много хора подкрепят отбора. Стадионът е почти пълен всеки мач, идват по 30-40 хиляди. Радвам се, че ще играя пред пълни трибуни и с нетърпение очаквам да дебютирам. Феновете ме поздравяват, постоянно ми пишат съобщения във "Фейсбук", приветстват ме и ми желаят успех.

- Кога ще дебютираш?
- Неофициалният ми дебют ще бъде утре, играм контролен мач. Краят на януари или началото на февруари стартира новото първенство.

- Първото ти впечатление за живота в Малайзия?
- В страната е много красиво. Различно е от Европа, екзотично, което ми допада. Хората са много дружелюбни и наистина тук много обичат футбола. Много скоро ще взема при мен съпругата и дъщеричката ми.



- Има ли други чужденци във ФК Перак?
- Да, треньорът е германец, а сред футболистите има бразилец и чилиец.

- С какви трудности се сблъскваш в Малайзия?
- Часовата разлика е проблем за мен. Тук е с 6 часа напред от България. И постоянно е жега - около 30 градуса. Но вече свикнах.

- А жегата на Малдивите мореше ли те през 2015 година, когато игра там?
- Свиква се. На Малдивите наистина си в рая. Страхотна красота.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ