Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Атакуващият полузащитник на Славия Момчил Цветанов пропуска гостуването на бившия си клуб ЦСКА поради контузия. 27-годишният футболист изживя върха в кариерата си до момента именно на "Армията" - спечелването на Купата на България през 2016-а, когато бе основна част от състава на Христо Янев.

Преди двубоя от четвъртия кръг на Първа лига, който е от 20:45 часа на стадион "Българска армия", Чико даде интервю за читателите на БЛИЦ СПОРТ: 

- Как си, защо няма да играеш днес? 
- Имам леки здравословни проблеми и се налага да гледам от трибуните. Надявам се до няколко дни заедно с медицинския щаб на Славия да излекуваме травмата и да подновя тренировки. Не е нещо сериозно, но последните 20 дни играех с болки. Инжекции, физиотерапии... Заедно с треньорите и медицинския щаб преценихме, че трябва да почина, за да не влошим нещата. Просто болката стана нетърпима и е нужна кратка почивка, за да се възстановя и да бъда пълноценен. Стискам палци на съотборниците ми. Жалко, че не мога да помогна на момчетата. Имаме сили да се противопоставим на ЦСКА. Ще бъда на стадиона, очаквам да се получи зрелищен мач. ЦСКА е в добра серия - три победи от три мача в първенството. Нека по-добрият победи днес. Играеше ми се, тъй като всеки от нас очаква с нетърпение точно двубоите срещу ЦСКА, Левски и Лудогорец. В тях се вижда на какво ниво си. Това са мачовете, в които можеш да израснеш. Тук не може да става дума за стимул, премии, мотивация. Самото име ЦСКА е достатъчна мотиваци и това да излезеш пред хиляди на "Българска армия". 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

- Играл си там и добре знаеш за какво става въпрос...
- О, да, беше невероятно. Само хубаво мога да кажа за престоя ми на "Армията". Това беше най-добрата ми година до момента. Спечелване на Купата на България е най-хубавият ми момент, както и първото място - дори в непрофесионалното ниво на нашия футбол. Но любовта е важна. Виждаш наистина защо си футболист. Нищо друго не може да се сравни с любовта на хилядите фенове.

- Имаш ли приятели в ЦСКА?
- Познавам се с добра от момчетата, с някои съм играл в Литекс, с други в ЦСКА. Доста познати и приятели имам на "Армията", поддържаме връзка. Стискам им палци във всеки мач, когато имам възможност да ги гледам. Жалко, че по такъв нелеп начин загубиха от ФК Копенхаген, но трябва да повярват в себе си и да се раздадат максимално в Дания, защото имат шанс да продължат напред в Лига Европа. Ако бяха 11 на 11 на терена, щеше да е различно. Показаха изключителна игра дори с човек по-малко. Но в Европа е трудно, когато изоставаш числено от противника. Желая успех на ЦСКА в реванша в Копенхаген.

- Свикна ли в Славия?
- След ЦСКА вече чувствам Славия като мой втори дом. Изключителен колектив сме, едно голямо семейство сме. Това се дължи изцяло на треньора Златомир Загорчич. В Славия се чувствам в свои води. Сега се надявам по-бързо да оздравея и да помагам на отбора. Искаме да се утвърдим в Топ 6, а това ще стане с победи. Надявам се по най-бързия начин да крадем точки от отборите и да се наместим трайно в шестицата.

- Отпадането от Хайдук изглежда даде отражение и се стигна до малко изненадващата ви загуба от Витоша (Бистрица) с 0:2. Каква е атмосферата в Славия след напускането на Лига Европа?
- Може би отпадането от Хайдук малко ни срина психологически. До загубата от Витоша се стигна, тъй като явно емоциите от реванша с Хайдук още ни държаха. Психически още бяхме на мача с хърватите и не успяхме да изиграем мача с Витоша както се иска от нас, а и както можем. Беше ни трудно да се върнем в реалността. Мачовете в Европа и Първа лига са доста различни. Но вече избистрихме главите си, бързо трябва да се изправим. На всеки един от нас ни е трудно, защото отпаднахме нелепо от Хайдук. Предполагам, че срещу ЦСКА ще покажем истинското си лице. 

- Мауридес и Десподов ли са голямата заплаха за Славия?
- Да, определено е така. ЦСКА има много стойностен отбор. Мауридес и Десподов дърпат "червените" напред във всеки мач. Доста нестандартни са, креативни футболисти. Заслужават да бъдат в ЦСКА.

- Доста от съотборниците ти това лято предпочетоха да преминат в чуждестранни клубове. Има ли кой да ги замести?
- Всеки знае, че това е политиката на Славия, на г-н Стефанов, който прави успешни трансфери, и то все в големи отбори и първенства. Напусналите имат заместници, които очакваха своя шанс, който сега им се открива и ще се разчита на тях. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019