Играл съм футбол, нито съм ограбил, нито съм убил. Това заявява в интервю за утрешния брой на в. “Труд” Николай Маринов-Малкият Маргин, след като една от най-обсъжданите теми през изминалата седмица беше неговият дебют като футболист в четвъртодивизионния Чико от брациговското село Бяга. В първия си мач той дори заработи дузпа за отбора си в мача срещу лидера в групата Спартак (Пещера). 

"Нищо не съм направил. Нито съм ограбил, нито съм убил някого. Аз вече свикнах за нас (бел. ред. той и брат му Красимир Маринов-Големия Маргин) да се пише какво ли не. ...Но то не значи, че съм се примирил с това – ние винаги ще бъдем черните овце в това общество. Във всяко нещо има граница. Мисля, че по отношение на нас тя отдавна беше прекрачена. Това, че не реагираме, не значи, че сме виновни. Да оставим жълтата преса, но не мога да разбера защо и някои сериозни вестници и телевизия търсят съмнителни сензации. Толкова много се изписа и изговори за нас! Но колко от това е истина? При толкова проблеми в обществото това ли е най-важното – че аз съм играл футболен мач. Или пак се задейства позната схема: има сериозни проблеми и недоволство у хората, дайте да отклоним вниманието към братя Маргини, те вече свикнаха. Впрочем повечето вестници бъркат и прякорите ни. Ние не сме МаргИни, а сме МаргЕни”, посочва Маринов.

Той признава, че е играл в срещата със Спартак (Пещера). "Не виждам в това нищо лошо и престъпно. Така както са тръгнали нещата, очаквам да се разследва дали съм ритнал някого на терена и дали е нарочно или неволно, казва той. - Всяко нещо, свързано с нас, изкуствено се преекспонира. От такова безобидно нещо – един мач, да се създаде такава голяма интрига.” “Отворете вестниците от летните месеци и ще видите какво пише за нас – то не бяха яхти, екскурзии до Анталия, ферарита, яхтени пристанища, два милиона за съдии и какво ли още не, заявява Малкият Маргин. - Тиражират се измислици с претенции за истинност. Убеден съм, че никой не провери дали изобщо има такава яхта в България, а то няма.” Припомняме, че се писа се за яхта "Фрийдъм" за 2 млн. евро, която са купили Маргините и на която прекарали лятото.

"Мачът в Бяга беше аматьорски мач, в който нямаше никакво напрежение. В тези срещи са важни емоциите, не физическото натоварване. Човек във фитнес зала се натоварва много повече, отколкото играчите в един такъв мач. Пък и никой от лекарите, при които съм бил, не ми е забранил да спортувам", категоричен е Маринов. Той допълва, че преди е играл футбол във "В" група. "Аз съм спортист и ми е мъчно, че спортът не се развива. Вижте какво стана на последната олимпиада. Като видях в какво състояние е базата в с. Бяга, обещах, че ще помагам. Имам желание. И държа на думата си. Ние с брат ми не сме преставали да подпомагаме спорта. Но не искаме от това да правим капитал, да го афишираме непрекъснато. Всички лекари, са които съм говорил, казват, че спортът помага", аргументира се Николай Маринов.

"Може да се провери в съда, а и в прокуратурата, че досега отложено дело заради мое отсъствие няма. Винаги до този момент съм се явявал в съда на заседанията и с нищо не съм възпрепятствал съда”, допълва той. Маргина заявява, че не знае какво е здравословното състояние на един от другите подсъдими по делото - Иво Карагеоргиев, заради чието заболяване беше отложено делото. "Не ви ли прави впечатление, че малко преди поредното заседание на съда (бел. ред. съдът ще заседава по делото на 3 ноември т.г.) в медиите избухва поредният скандал, свързан с нас. Всичко, което се случва, е по-скоро атака срещу съда и неговото решение да ни пусне под гаранция", смята той.

Агенция БЛИЦ припомня, че Маргините и още няколко души са подсъдими за подготовката на три убийства - на покойните Иван Тодоров – Доктора и Никола Дамянов, и на Любен Гоцев. В края на юли пък от ДАНС поканиха на разговор Малкия Маргин под конвой от бронирани джипове и спецполицаи. От агенцията официално обявиха, че става дума за рутинна работа. Ден преди него от родното ФБР привикаха и Златомир Иванов - Златко Баретата. /БЛИЦ