Бившият ни национал Радостин Кишишев гостува в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. Тинката говори за смъртта на съпругата си Красимира през 2012 година, за неосъществения трансфер в Байерн, за нивото на българския футбол и за най-голямата грешка в кариерата си.

„Байерн предлагаше 2,5 млн. марки докато бях в Нефтохимик. 2 млн. бяха за клуба, 500 хил. за мен. Клубът обаче нямаше право да преговаря за друга цена. Нашият местен шеф (бел.ред. - Христо Порточанов) обаче каза 5 млн. Естествено от Байерн отказаха и продължиха по веригата със следващите си цели“, обясни Кишишев.

Бившият футболисти засегна темата с корупцията в българския футбол: „В момента се занимавам с бизнес. Имах голямо желание да се занимавам с футбол. Във футбола не се получи заради некадърни ръководители. Хора, които са направили бизнеса си в съвсем различна сфера, след като дават пари за футбола, те искат да контролират и него по някакъв начин. Да дават мнения и оценки. Това няма как да стане. Проблемът във футбола е много дълбок. Много хора искат да се облажат, да намажат филията. Няма да открия топлата вода, като кажа, че проблемът на футбола ни е черното тото и корупцията. Много хора отричат, но нека дадат примери, че не е така. Ако аз можех да ти дам пример, досега щеше да има десет човека в затвора. За съжаление и аз не мога да дам примери. Единствено съжалявам момчетата, които идват отдолу, които няма да имат допир с това, което аз съм имал преди време. Хора, които не ближат задници, трудно намират работа. Бих казал, че съм неудобен. След европейското първенство през 1996 година осъзнах, че наистина съм известен. Хората ме сочеха с пръст. Всички ме изброяваха заедно със Стоичков, Балъков“, каза Тинката, който наскоро стана баща на момиченце, което му роди новата жена до него - Екатерина - "Новата любов ми донесе нова надежда, не и спокойствие, защото с новата жена до мен имаме общ бизнес. Tя е малко по-твърд характер, интелигентна жена."

"Срещнах Екатерина в момент, в който животът ме поряза много сериозно. Но сам човек е за никъде. Тя беше по-напреднала в преживяването на нещата – нейният съпруг бе починал преди 18 месеца и заедно преминахме през това. Големият ми син Продан е на 20 г. и вече си е повече англичанин, живее в Англия. Когато се появи дъщеря ни, стана малко по-сложно и тогава той ме пита дали няма да ми дойде малко в повече. Малкият ми син Димитър тренира футбол, но не знам дали ще стане футболист въпреки че има много талант", каза Кишишев.

"Най-трудният момент бе като разбрах, че ще остана сам в живота. Красимира бе първата и единствена моя любов, живяхме заедно 20 г. Бях вкъщи като ми съобщиха, че е починала. Тя беше от 7 дни в кома, но аз вярвах, че може да се оправи. Първите седмици поех доста алкохол, докато стоях вкъщи и се чудех какво да правя и как да продължа. Последната дума, която ми каза, остана завинаги в мен. Ако можех сега да я зърна за секунда, бих я питал дали е щастлива там горе. Красимира извървя пътя си, направи хубаво семейство, роди две деца и живя достойно. Жалко, че й бяха отредени само 38 години живот", коментира с болка бургазлията.

"Никога не съм имал проблем с алкохола, въпреки че съм се напивал доста пъти през годините. Надявам се и, че няма да имам. Наркотици никога не съм пробвал, имам вътрешна съпротива към тях", добави Кишишев.