В събота Черно море приема ЦСКА и ще опита да го победи за втори път тази пролет на „Тича”, както направи вече с шампиона Лудогорец. Първият успех на „моряците” срещу „червените” беше постигнат с 2:0 на 16 февруари след голове на Аристоте Ндонгала и Радослав Василев.

В интервю за „Петел” треньорът на Черно море Илиан Илиев изрази очакванията си за двубоя утре: 

- Г-н Илиев, как преминава работната седмица на „Тича” и какво е настроението преди поредния важен мач?
- Всичко е нормално при нас, тренираме, настроението е добро след последната победа. Неприятно е, че Патрик е наказан и няма да играе срещу ЦСКА. Хубавото е, че Георги Божилов вече няма болки, започна да бяга и скоро ще поднови занимания с основната група.

- Готов ли е Черно море да нанесе втори удар на ЦСКА тази пролет във Варна?
- Трябва да подходим изключително дисциплинирано в дефанзивен план и ако го направим, ще има предпоставки да претендираме за трите точки. Ако не, както примерно допуснахме грешки в някои мачове, и то непредизвикани, тогава ще стане много трудно.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

- По-различен ЦСКА от 16 февруари ли ще излезе сега срещу вас?
- Със сигурност. Тогава Любо Пенев имаше само една седмица за работа с отбора, но после се натрупа време, и сега ЦСКА е по- дисциплиниран и по-различен.

- Специалистите изразиха мнение, че ЦСКА вече не е в битката за титлата. Ако е така, как ще се отрази това на представянето на тима?
- Не мога да коментирам, но те са на 5 точки от лидера, а щом има да се разиграват още 15 точки, теоретично са в играта, и не само те. ЦСКА със сигурност ще дойде и ще се опита да вземе трите точки.

- Вашият колега от ЦСКА Любослав Пенев често коментира съдиите, вие какво очаквате от Владимир Вълков?
- Не е хубаво да се оказва натиск върху съдиите преди мач, със сигурност не е коректно. ЦСКА го правеха доста пъти и това не е добре. След мач аз съм се изпускал с някои думи по адрес на съдиите, но впоследствие като мине малко време, разбирам, че е имало мачове, в които съм доста изнервен. За някои съдии съм си запазвал мнението след двубоя, както за един от Добрич, а за други съжалявам, че съм казвал това, което мисля веднага след мача.

- Как трябва да играе Черно море, за да спечели в събота?
- Вече казах, дисциплинирано и да си помагаме. Да правим нещата, които са важни и всеки треньор ги иска - когато имаме топката, да принудим съперника да се потруди, за да ни я отнеме, а не да я предаваме лесно.

- Има едно правило, че когато отборът върви, съставът не се бута. Ще го спазите ли?
- Няма как да го спазя, след като Патрик например е наказан.

- Как мотивирате футболистите, след като четвъртото място вече не дава шанс за Европа?
- Моите футболисти във всяка една тренировка и във всеки един мач показват, че са професионалисти, така че нямам големи трудности да ги мотивирам, и те да излязат и да дадат максимума от себе си, независимо какъв резултат се получава. Всяко предно място е по-престижно от задното. Затова във всеки от оставащите пет мача ще играем за победа, а какво ще  постигнем, е друг въпрос. Вече няма напрежение върху момчетата непременно да завършат на четвърто място и след като напрежението е по-малко, може да изпитаме по-голямо удоволствие от играта.