След съдийската сеч при 1:1 с Етър треньорът на Черно море Илиан Илиев даде ексклузивно интервю за ”Петел”. В него специалистът коментира играта на своите и безобразното съдийство, и съобщи, че "моряците" ще подадат две жалби.

- Г-н Илиев, какво е вашата спортно-техническа оценка за представянето на Черно море под Царевец?
- Първо искам да припомня обстоятелствата преди двубоя с Етър – изиграхме добър мач срещу Левски и лош срещу Септември с лош резултат. Това, което се случи срещу Септември, повлия върху психиката на играчите, и като прибавим напрежението и ранния гол, който допуснахме във Велико Търново, съм доволен от реакцията на отбора. Влязохме късно в срещата, но изравнихме и търсехме докрай победата. Предвид всички тези обстоятелства преди мача с Етър и в първите минути на мача с Етър, съм доволен от характера и поведението на футболистите. След всичко, което се случи около отбора ни, те дадоха максимума в тази среща.

- Казвате, че сте влезли късно в мача срещу Етър. Това означава ли, че не сте доволен от първото полувреме?
- Не бих казал, защото след първите 15 минути държахме топката, атакувахме и търсехме гола. Но нямахме тези положения, които създадохме след почивката. Тогава вкарахме два гола и трябваше да победим, но бяхме ощетени от съдиите във второ поредно гостуване и в тези два мача те ни взеха 4 точки.

- Как си обяснявате грешката на асистента при отменения гол на Ради Василев, след като още в реално време се видя, че е редовен?
- Не е само асистента и не е само тази грешка. Главният съдия показа двоен критерий при фауловете. Върхът беше накрая, когато Георги Божилов бе фаулиран и играчът, който го фаулира, трябваше да получи жълт картон. Съдията, обаче даде знак играта да продължи, те направиха атака и отсъди фаул за тях пред пеналта ни, след като нямаше такъв.

- Какво казахте на Неделчо Гаджалов, че ви изгони накрая?
- Точно това, за което ви говорех. Казах му, че има двоен критерий при отсъждането на нарушенията.

- Ще подадате ли жалба?
- Да. И то две жалби. Една срещу съдийството и една срещу изгонването ми. Ще настояваме да не бъда наказан.

- Виждате ли съдийски заговор срещу Черно море?
- Смятам, че не е справедливо в две поредни гостувания да ни свирят съдии от Пловдив, след като Ботев и Локомотив също афишираха, че се борят за топ 6. Срещу Левски и Етър пловдивските арбитри ни взеха 4 точки. Шефът на съдиите също е от Пловдив, но май се повтаря оная приказка – сменил си премяната, но работата остава същата. Не е нормално след мача с Левски, в който трябваше да победим, момчетата още на магистралата на Правец да не са радостни. Това е така, защото всички тези съдийски грешки им влияят върху самочувствието. И ще става още по-лошо.

- Как видяхте Черно море в първите четири кръга?
- Хипотетично трябваше да имаме 9 точки. С изключение на мача със Септември, с който не може да се гордеем, има много да се подобряваме. Работим непрекъснато, за да са случи и да излезем от ситуацията, в която сами се поставихме след срещата със Септември. Надявам се да не повтаряме повече такива двубои и резултати. В движение се налага да преодоляваме и неочаквано възникнали проблеми. Преди сезона например имахме петима централни защитници, но дадохме Ивайло Марков под наем, а Даниел Димов излезе в чужбина. Сега останахме с трима централни бранители, но това е част от играта и трябва да се справяме.

 

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019