Големият талант на българския тенис Алекс Донски даде интервю пред управителя на информационна агенция БЛИЦ Ивайло Крачунов. 19-годишният тенисист разказа за успешното си представяне на турнирите в Португалия и обеща да увеличи скоростта на сервиса си до 239 км/ч. Най-талантливият ни тенисист разкри, че му предстои да тренира в академията на световноизвестния специалист Патрик Муратоглу. Алекс пътува за Ница утре, а днес беше в редакцията на БЛИЦ.

- Алекс, прибра се в София от турнир в Португалия, където беше няколко седмици. Как се представи там?
- Много силно. Имам един полуфинал на двойки с един страхотен състезател – Фред Жил, бивш 62-ри в света. Заедно много добре се представихме на един от турнирите в Португалия.

- В кой град беше турнирът?
- В Кастело Бранко, което е на час от Лисабон.

- Успя ли да вземеш точки за ранглистата на АТР?
- Спечелих доста точки за двойки, които ми помогнаха да стигна до 1200 в ранглистата. Също така защитих една точка за световната класация на сингъл. Това според мен са добри резултати. Целта ми за другата година да вляза в Топ 1000.

- Сега в края на август започва държавното първенство, което в последните две години ти спечели. Какво предстои за теб преди неговото начало?
- Следващата седмица отивам в една много известна академия във Франция. Тази на Патрик Муратоглу, за да тренирам. Там ще се подготвям два седмици и след това заминавам пак за Португалия, за да изиграя три турнира. След което ще участвам на държавното първенство.

- Как очакваш да се представиш в Португалия?
- Надявам се да е силно. Искам да стигна далеч в основната схема, както и на двойки. Там ще играя отново с известния португалец Фред Жил. Очакванията ми са големи.

- Ти спечели два пъти държавното първенство по тенис. Очакваш ли да направиш трета поредна титла?
- Много е възможно. Чувствам се готов и според мен имам шансове.

- Ще подобриш ли още повече сервиса си и неговата скорост?
- Ще опитам. В момента е 229 км/ч, но ще стигна и до 239.

- Ти си част от националния отбор по тенис, очакваш ли да получиш шанс за по-голяма изява?
- Ако добре се представям, според мен, ще го получа. Аз ще се концентрирам върху турнирите, които ми предстоят и ако постигна добри резултати, ще имам шансове да играя за националния отбор.
- Какво ще кажеш за финал на хората, които вярват в теб и те подкрепят?
- Ще работя усилено и здраво, за да продължа да се изкачвам по световната ранглиста, да постигам по-добри резултати и да добивам опит.
Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ