Големият талант на Славия Георги Йомов коментира жребия, който отреди той и съотборниците му в младежкия национален отбор да спорят със Сърбия, Полша, Русия, Латвия и Естония по пътя към Евро 2021. Юношата на Левски говори и за "белите" в интервюто, което даде за БЛИЦ СПОРТ:

- Коментарът ти за убийствения жребий, който отреди силните отбори на Сърбия, Полша и Русия да бъдат съперници на България? Има ли шанс да се преборите за първото място?  
- Доста труден жребий, но няма невъзможни неща. Нищо не се знае във фубола. 

- Има ли огорчение у вас след провала в изминалите квалификации? (б.р. - младежките ни национали завършиха предпоследни в групата, в която записаха две загуби с по 0:1 от Люксембург) 
- Имахме доста възможности, които изпуснахме. Загубихме наглед лесни мачове. Можеше да се представим по-добре. Определено има огорчение, защото това, което заслужавахме, беше повече от предпоследното място в групата. Също така няма как да не отбележим, че нямахме късмет. 

- Загубите от Люксембург май никой не ги очакваше?
- Не е лесно и срещу тях. Играчите на Люксембург показаха и в двата мача, че не са лош отбор. Смело мога да заявя, че нямаше голяма разлика в играта на Люксембург и Франция, срещу които също се изправихме. Не отписвайте Люксембург, не са за подценяване. Имат момчета във водещи клубове в Европа. А и като им гостувахме ни направи впечатление базата, която имат, най-вече отличните терени. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

- Кой ще замени Антони Здравков? 
- Нямам идея кой ще стане треньор на младежкия ни тим. Но който и да дойде, важно е аз и съотборниците да си вършим работата. 

- Съжаляваш ли за онази изцепка на летището във Франкфурт, след която дори бяхте привикани в БФС да дадете обяснение? 
- Каквото имахме да казваме - го казахме. Глупава постъпка беше. Извинихме се вече. След случилото се внимавам какво качвам в социалните мрежи. Дори премахнах доста хора от листата с приятелите ми. 

- Славия ще успее ли да влезе в Топ 6? 
- Правим всичко възможно това да се случи. Мястото ни е в първата шестица. Смятам, че ще постигнем тази цел. 

- В предстоящото домакинство на Верея ще успеете ли да се върнете на победния път след равенството с Дунав и загубата от Лудогорец?
- Няма да е лесно. Верея е корав отбор, особено като се затворят отзад е трудно срещу тях. Видяхте преди няколко дни ЦСКА как се измъчи срещу тях. Със съотборниците ми ще направим всичко възможно да спечелим и да зарадваме феновете. 

- Как победихте ЦСКА, а след това не успяхте да се справите с Дунав?
- Просто мотивацията ни срещу грандовете Левски, ЦСКА и Лудогорец е съвсем друга. Не мога да си го обясня, но е така. Срещу силните отбори се представяме успешно, а срещу другите ни е трудно. Определено срещу грандовете сме доста по-задружни като отбор - нещо, което в мачовете напоследък не го показваме. 

- Мислиш ли за трансфер в чужбина или твърдо оставаш в Славия и след Нова година? 
- Ако пристигне добра оферта и клубовете се разберат, може да има трансфер. Нормално е целта ми да е да изляза в чужбина. Не знам в момента дали има интерес към мен, трябва да попитате Венци Стефанов.  

- Равносметката ти за изминаващата година?
- 2018-а беше доста успешна, надявам се 2019-а да е още повече. Тази година не само спечелихме Купата на България, което е нещо много голямо за Славия, а и записахме рекорди - прескочихме първия кръг в Лига Европа и стигнахме до втори кръг, първа победа като гост... Голям успех за Славия и за младите момчета, които сме в отбора. 

- Къде ще прекараш празниците?
- В София със семейството ми. Между Коледа и Нова година ще отскоча за кратко в чужбина, за да си почина малко.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019