Бързоногото крило Даниел Генов беше сред футболистите на Ботев (Враца), които сериозно затрудниха домакина си Левски при снощното гостуване на "Герена". Момчетата на треньора Сашо Ангелов поднесоха изненада, побеждавайки с 3:1 един от фаворитите за шампионската титла. 29-годишният Генов даде интервю за БЛИЦ СПОРТ:

- Дани, поднесохте голяма изненада, побеждавайки Левски, и то на "Герена". Как успяхте? 
- Доста хора не вярваха, че можем да спечелим точка или три. Някои ни подценяваха преди мача, но видяхте какво се случи. Абсолютно целият отбор вярвахме, че можем да победим Левски. Треньорът Сашо Ангелов ни подготви отлично, нагласата ни към мача беше изключително сериозна. Нито за миг не сме си помисляли, че можем да се предадем. Дори, когато Левски ни поведе. Треньорът цяла седмица ни говореше, че точно срещу отборите от Топ 3 не трябва да имаме притеснение. Вярваше ни много и сме доволни, че го зарадвахме. 

- Валери Божинов, който блесна с два гола, казваше ли ви в дните преди мача, че иска да вкара на Левски?
- Той иска да бележи във всеки мач. С подхода към тренировъчния процес през цялата седмица показваше, че гостуването на "Герена" му е много важно. Личеше, че при него има допълнителна мобилизация. Искаше да покаже кой е той, както и Валери Домовчийски. Двамата са минали през Левски, сега потопиха Левски. Уникален мач на Божинов и Домовчийски, както и на целия ни отбор. 

- Ти също беше близо до гол, но пропусна в десетата минута. 
- Малко не ми достигна да открия резултата. Организирахме много хубава контра, Юли Ненов ме изведе сам срещу Митрев, който спаси удара ми. Имах огромно желание да вкарам, но просто не се получи. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

- Преди време беше спряган за трансфер на "Герена" - докато играеше в Локомотив (София). Наистина ли беше близо до Левски?
- Да, докато играех в Локомотив два пъти бях близо до подпис с Левски. Единият път Иво Тонев ме искаше, но нещата не се развиха както желаех и след това отидох в Ботев (Пловдив). Шест месеца по-рано отново имаше вариант да премина в Левски. Просто нещата не се получиха, иначе кой не иска да играе в някой от родните грандове.

- Смяташ ли, че сега имаш място в Левски? 
- Не знам. Това нещо специалистите могат да го кажат. Аз за себе си смятам, че още не съм във формата, в която мога да бъда. В началото не започнах добре в Ботев (Враца), бях предимно резерва, но ето, че дочаках своя шанс. Благодаря на Сашо Ангелов за гласуваното доверие. Изключително съм щастлив, че съм част от отбора. Доволен съм от ситуацията в Ботев. 

- Как ти се видя Левски, лесно ли ги победихте?
- Изобщо не ни беше лесно. Прочетох, че играли слабо, безобразно... Смело мога да заявя, че не беше така. Играха добре и ако бяха вкарали втори гол, мачът сигурно щеше да се развие по друг начин. Ние обаче се представихме много добре, пресирахме ги през цялото време, каквото беше изискването на Сашо Ангелов. Имахме 4-5 чисти положения, успяхме да вкараме три от тях. Това беше един от най-силните ни мачове до момента през сезона. Срещу ЦСКА също играхме много добре, но не взехме точки. И в други мачове се представяхме успешно, но все нещо не ни достигаше. 

- Сега обаче сте в серия от три поредни победи.
- Така е, защото Сашо Ангелов промени нещата. Защото красив футбол без точки, е нищо. 

- Лесно ли се играе с Божинов? 
- Той вдигна класата на Ботев (Враца). Това си проличава. Божинов и Домовчийски са много опитни футболисти. Божинов е минал е през отбори, за които аз само мога да мечтая. Той и Домовчийски са уникални футболисти, уникално богатство за Враца.

- Изоставате само с три точки от шестия Етър, целите ли се вече в Топ 6?
- Имаме шанс, близо сме. В следващите мачове ще проличи. Всичко зависи от нас. Ако успеем да задържим това ниво и да продължаваме да трупаме точки, тогава ще коментираме по-сериозно класирането ни в първата шестица. В неделя ни престои домакинство на Септември, изключително важен мач, в който трябва да затвърдим добрата игра след уникалното представяне срещу Левски. Най-важното сега е да бъдем здраво стъпили на земята.

- Следиш ли ситуацията в Локомотив (София) - клубът, който ти е на сърцето? 
- Разбира се, постоянно гледам класирането във Втора лига. Следя представянето на Локомотив. Този клуб ми е адски на сърцето. Радвам се, че в последните мачове показват израстване, дано така продължават, защото мястото на Локомотив (София) е в Първа лига. Желая им успех.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019