В началото на 2018-а атакуващият халф Дани Кики започна подготовка с Черно море и малко по-късно бе обявен като ново попълнение на варненци. Той напусна Локомотив (Пловдив) след края на есенния дял. Оказа се ненужен на старши треньора Бруно Акрапович, а той самият нямаше особено желание да продължава при него. Публикуваме интервюто, което Кики даде за "Тема спорт":

- Дани, какво е състоянието ти?
- Подготовката почти я пропуснах, защото бях контузен. Десет дни не съм тренирал. Днес (б.а. – вчера) започвам леки занимания и се надявам за старта на пролетния дял да съм готов, да се възстановя. Има да наваксвам малко, но вярвам, че всичко ще е наред. 

- Как ти се видя отборът по време на подготовката в Турция и как се представи в контролите?
- Резултатите в контролите не са важни. Имаше и добри, и по-слаби неща. Нормално за един подготвителен период. Разполагаме с качествени футболисти и се надявам да се представим на ниво през пролетта.

- Ще успее ли Черно море да се пребори за място в първата шестица, или пък ще гоните Лига Европа през бараж?
- Рано е да се каже. Нека минат първите два-три кръга и тогава ще може да говорим по-детайлно. Разликата от шест точки е както голяма, така и малка. С два-три успешни мача може да се стопи. Но с оглед на тежката програма, която ни предстои напролет, ще е много трудно да влезем в първата шестица (б.а. – предстоят мачове с Берое, ЦСКА, Левски и Лудогорец). Очаквам много интересен шампионат през пролетта. Битките на всяко ниво в първенството ще са сериозни и оспорвани.

- Кое те накара да избереш Черно море?
- Старши треньорът Илиан Илиев. Той беше в основата. Все пак съм работил с него в Локомотив Пловдив и съм изкарал добър период под неговото ръководство. Харесвам го и като човек, и като треньор. 

- Имаше ли вариант да преминеш в Берое?
- Честно казано, от Берое никой не ми е звънял. Иначе се писаха такива неща. Имаше други варианти както за България, така и за чужбина. Но избрах Черно море. Засега съм тук, пък за в бъдеще ще видим какво ще се случи. Времето ще покаже. 

- С какви чувства напусна Локомотив (Пловдив)?
- Не съм огорчен и не съм сърдит на никого. Просто при този треньор и този начин на ръководене на самия отбор за мен бе по-добре да си тръгна, а и аз самият така исках. Уважавам доста хора в Локомотив и така ще е завинаги. Там има хора, които обичам и които ме обичат мен. Пожелавам успех на Локомотив и едно по-добро бъдеще, защото ги заслужават.

- Наскоро Пламен Крумов заяви, че Локо Пловдив се е превърнал в сръбски отбор и че ако се е казвал Крумович, е можело да остане. Споделяш ли подобно мнение?
- За мен този треньор, който сега ръководи Локомотив – Акрапович, е слаб. Първо той е лош като човек. Според мен няма необходимите качества, за да води отбор като Локомотив (Пловдив). 

- Защо се стигна дотам, че от „Лаута“ си тръгнахте знакови фигури – Мартин Камбуров, ти, Пламен Крумов, Пауло Серджо, който е любимец на феновете? Какво е твоето обяснение?
- Мога да говоря само за себе си. Всеки един си има своя случай и защо го е направил. Аз вече казах, не се виждах при този треньор и при този начин на работа в тима.

- Поддържаш ли връзка с Мартин Камбуров и какво е мнението му за случващото се в Локомотив?
- Да, чуваме се почти през ден. Когато сме си в Пловдив, задължително се виждаме. Ето сега имахме няколко дни почивка след лагерите и бяхме два дни в Пловдив. Той е на същото мнение, каквото е и моето. Няма как да се върне в Локомотив при тези хора. 

- А каква е ролята на Христо Крушарски в събитията в Локо в последно време? Не можеше ли той да се застъпи за вас?
- Човекът дава парите и той определя музиката. Все пак от Локомотив трябва да са му благодарни, защото, ако го нямаше, пак щеше да е много трудно. Все пак в днешно време трудно се намира собственик, който да си дава парите за футбол. Нищо лошо не мога да кажа. Човекът си върши работата.

- Да, но имаше периоди на сериозни забавяния на плащания и това доведе до напрежение…
- Така е, но къде ги няма тези неща у нас. Не е лесно. В повечето отбори в България положението е същото.

- Как те приеха новите ти съотборници?
- Всичко е нормално. Обстановката е добра. Даже не съм очаквал, че ще е толкова добра. Момчетата са приятелски настроени и има страхотен колектив. Разполагаме с доста опитни играчи. С Мариян Огнянов съм се засичал в младежкия и юношеските национални отбори и се познаваме. Играли сме там доста дълго време. Надявам се да нямам повече контузии, да помогна и да оправдая доверието и,, разбира се, да радваме феновете на Черно море.
Росен Ангелов/"Тема спорт"

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА 

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018