34-годишният бивш нападател на Берое, Хасково и доста други отбори - Дончо Атанасов, прекрати състезателната си кариера. Tой е автор на победния гол за Хасково срещу Лудогорец преди три години, когато "червено-белите" бяха в "А" група. Марадончо, както го наричат феновете на Берое, даде интервю за xnews.bg:

- Три години след историческата победа на Хасково над шампиона Лудогорец какви са спомените ти от мача, след като вкара победния гол?
- Много добро изживяване в моята кариера. Спомням си, че стадионът беше пълен, имаше голяма еуфория преди самия мач и беше първи двубой в професионалния футбол на Хасково от доста години насам. Ние футболистите бяхме много ентусиазирани да се представим добре и за наше щастие победихме. Единствено съжалявам, че не можахме да продължим в същия дух и да оставим по-запомняща се следа в хасковския футбол.
 
- Защо, какво се случи след това?
- Трябва да има хора, които да искат отборът да просъществува. Ние футболистите давахме максимума от себе си, но не виждахме същото от страна на цялото ръководството. Даже много хора знаят, че след като победихме Лудогорец, във вторник бяхме на тренировка и стадионът беше заключен, нямаше къде да тренираме и това само по себе си бе несериозно отношение. След това знаехме, че зимата вече нещата ще стават много по-сериозни, няма да има финанси и не се знаеше кой ще е треньор. Аз за себе си прецених, че е по-добре да продължа кариерата си зад граница.
 
- Какво трябва да се случи, за да има футбол в Хасково?
- В такива малки градове трябва самата община в лицето на кмета или на футболни хора да са обединени заедно, за да има успехи. Ако са разделени и всеки дърпа към себе си, няма как да се случи, както беше по наше време - ръководството на едно мнение, общината на друго. Затова просто не се получи. Трябва общината да застане зад футбола, зад футболистите и да каже, че в този град ще има отбор - дори и да е в "Б" група, а не в "А", те нещата си идват последователно. Ако има сигурност, мисля, че нещата ще се получат.
 
- Знаеш ли сега каква е ситуацията тук с футбола?
- Като цяло нямам много големи наблюдения. Чувам от приятели, че има школа, която Емил Ангелов е създал, но като за професионален отбор, дори аматьорски, няма. Знам, че стадионът се прави и се надявам нещата да се случват, защото Хасково е футболен град и заслужава да има отбор в професионалния футбол.
 
- Разбрах, че приключваш футболната си кариера. От тук нататък на къде?
- Да, прецених, че на 34 години е по-добре да не си губя времето с ниско разредни първенства и отбори. Като не мога да играя в професионалния футбол и да давам максимума от себе си, няма смисъл да се заблуждавам. Искам да започна курсове за треньор, целя се в треньорската кариера, ако се получи - добре, ако не, ще опитам нещо друго. 
Тихомир Петков