Футболистът Даниел Златков беше един от участниците във "ВИП Брадър", като напусна Къщата на финалната права. Благоевградчанинът сподели, че е доволен от представянето си в риалитито, след което не отрича, че се радва на още по-голяма популярност. Златков бе любезен да даде интервю за БЛИЦ:

- Как си и какво се случва с теб след участието във "ВИП Брадър"? Олекна ли ти, че отново си "на свобода"? 
- Чувствам се отлично. Не е трябвало да ми олеква, когато излязох от Къщата. Там си беше много добре. Просто са се показвали предимно скандалите на хората и може би затова е изглеждало напечено.

- Доволен ли си от представянето си и има ли доза разочарование от факта, че отпадна точно преди финала? 
- Доволен съм от представянето ми. Получих хиляди поздравителни съобщения от хора точно заради това. И продълват да ми пишат. Аз всъщност не съм искал да се харесам на никого, не ме интересуваше нито за миг какво мислят хората за мен. Доза разочарование има, че отпаднах четири дни преди финала, но само доза.

- Какво не ти достигна, за да спечелиш? Сигурно вече си анализирал грешките си.
- Не съм анализирал нищо, дори не съм гледал на запис предаването, а само три-четири клипчета с мое участие. Дори и да съм го казвал, че ми се иска, не съм си и помислял, че това е възможно да стане в такъв формат. 

- Кой момент вътре ти беше най-тежък и труден?
- Не е имало определен момент, който да изтъкна. Не беше леко през цялото време, защото виждаш едни и същи хора денонощно и искаш или не, трябва да се съобразяваш с различни характери.

- В пресъздаването на сериала "Малката булка" изигра отлично ролята си, може ли да те видим в някоя филмова продукция?
- Да, справих се добре с ролята си и осъзнах, че е така, когато видях сериала готов и монтиран. Имал съм предложения и преди, които съм отказвал заради отборите, в които играех. Сега съм свободен и нищо не се знае какво ще стане...

- С какво шеф Петров те дразнеше, постоянно бяхте в конфликт. Наистина ли ти се искаше да го набиеш или скандалите между вас бяха част от шоуто?
- Много се изненадвам, че хората постоянно ме питат дали случилите се неща вътре са шоу или по сценарий, това е нелепо. Няма абсолютно нищо нагласено в Къщата и всичко, което се е случило, беше реално. Боби ме дразнеше с всичко, дори с дишането си, защото може да събуди дори спящ човек, докато просто си живее. Аз му казах още в първия ни сблъсък, че ако бяхме навън в такава ситуация, изобщо нямаше да се стига до караница, а до съвсем друго нещо... За съжаление не са излъчвали много интересни неща.

- Това, че всяка събота виждаше децата си, успокояваше ли те? Всъщност по колко време ти позволяха да бъдеш с прекрасните си син и дъщеричка? 
- Всеки от участниците, който има малки деца, има право да ги вижда - по един час седмично. В изолирани стаи със сериозна охрана, която не позволява да си говорите почти нищо. Нямаме право да ги разпитваме за неща извън Къщата, а просто си говорим изцяло в сегашно време.

- Изписа се доста, а и едва ли не вече те разведоха със съпругата ти Агнес, каква е истината?
- Изписало се е какво ли не. Аз не чета от години неща от подобни медии за мен. Това е много преувеличено и не знам да е имало проблем между мен и съпругата ми.

- Вярно ли е, че сте имали дълъг секс маратон след излизането ти от Къщата? Все пак имахте да наваксвате пропуснатото последните два месеца...
- Ха-ха-ха, изненадвам се! Наистина? И това ли е писано? Едва ли хората ги интересуват подобни неща.

- Смяташ ли, че с участието във "ВИП Брадър" стана по-известен отколкото с изявите си по футболните терени? Сега хората спират ли те по улиците? 
- След излизането ми от Къщата не мога да повярвам какви неща се случват. Винаги е имало интерес към мен, но сега - след това риалити, станах по-известен, нормално.

- Доволен ли си от парите, които изкара от участието в риалитито? Би ли споделил заработеното от шоуто на колко месечни заплати във футбола се равнява?
- Да, доволен съм. "ВИП Брадър" беше основната причина поради която напуснах Шахтьор (Солигорск) и си тръгнах от Беларус. Нямам право да коментирам какъв е хонорарът ми, но мога да си позволя да си почивам доста дълго време. 

- Сега накъде? Връщаш ли се в Ботев (Пловдив)?
- Сега не знам накъде, Шахтьор държи все още правата ми и тепърва ще видя как ще се оправя с това. От януари ще видим какво ще става.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ