Опитният нападател Мирослав Будинов беше основен футболист на Дунав в последните три години. От русенския клуб вчера обявиха за раздялата с 31-годишния голмайстор, който даде интервю за БЛИЦ СПОРТ:

- Защо се раздели с Дунав?
- Решението не беше лесно. Още през лятото исках да си тръгна. Тогава обаче президентът д-р Симеон Симеонов и изпълнителният директор Ивайло Петков ме навиха да остана, не само заради участието в Лига Европа. Целта беше да запазим отбора и да продължим с доброто представяне във вътрешния шампионат. Отдавна бях решил да си тръгна, всяко начало има своя край. Надявам се раздялата с Дунав да е за добро - както за мен, така и за Дунав.

- Звучиш, сякаш не си имал желание да играеш за клуба, въпреки че си голмайстор и имаш 6 попадения този сезон в Първа лига?
- Истината е, че чисто футболно се изчерпах в Дунав. Вече нямах тази амбиция както преди. Иначе всичко беше перфектно - отношението ми с президента, с изпълнителния директор, с доскорошния треньор Веселин Великов, както и с настоящия Малин Орачев. Всички са се държали много добре с мен, разделихме се като приятели, благодарен съм им.

- Подминаваш феновете обаче, защо не казваш нищо за тях?
- Нямам проблем с феновете на Дунав. Може да съм имал пререкания с някои хора, които обаче не наричам фенове. Привържениците на отбора винаги са били зад Дунав, подкрепяли са ни и са ни окуражавали, дори и когато сме губили мачове. И докато домакинствахме в Разград бяха плътно зад отбора. Да подчертая, че говоря за истинските фенове, а не хората, които идваха само, за да ни оплюват. Но това е нормално. Не се сърдя на никого. Не си тръгнах от Дунав заради феновете. Благодарен съм на тези, които са зад отбора и винаги го подкрепят. Няма да кажа лошо за никого. Тръгнах си, това е. Просто дойде време за промяна.

- В Септември (София) ли продължаваш?
- Все още не е ясно. За момента всичко е спекулации - както за Септември, така и за Берое. Не отричам, че има интерес и запитвания, но към момента с никой клуб не съм се разбрал. Преговарям с няколко отбора, но още нищо конкретно. В Берое ме искаха лятото, сега не са ме търсили.

- Как виждаш бъдещето на Дунав? Ти и Христофор Хубчев си тръгнахте, а се очаква същото да сторят и други от съотборниците ви. Едва ли не се заговори за разпад на отбора.
- Не бива да се говори за разпадане на Дунав. Няма такова нещо. Президентът на Дунав прави всичко за клуба. Смятам, че нещата вървят към подобрение, а не към разпадане. Дунав има много добри футболисти. Мястото на отбора не е на предпоследната позиция в класирането. Предполагам, че сега ще бъдат привлечени нови футболисти и през пролетта ще е различно. Силно се надявам и вярвам, че Дунав ще се спаси от изпадане. Мястото на клуба е в елита.

- Какво промени Малин Орачев, след като замени Веселин Великов?
- Нужно му е време, за да работи спокойно и да развие идеите си. Желая успех на всички в Дунав.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018