Българският нападател Николай Тодоров премина в редиците на Инвърнес. Отборът се състезава в Чемпиъншип на Шотландия. 

22-годишният плевенчанин продължава да трупа опит в Шотландия, където премина по-голямата част от кариерата му до момента. След трансфера си от Нотингам Форест в Хартс през 2016-а Тодоров последователно бе преотстъпван на Каудънбийт, Ливингстън и Куин ъф дъ Саут. Мина още през Фолкърк и италианския Риети. 

Както вече писахме, Николай си взе шотландка за жена, вдигайки сватба с любимата си Дженифър

- Как се стигна до трансфера ти в Инвърнес?
- Със старши треньора Джон Робъртсън се познаваме от Хартс. Той работеше за клуба като треньор на нападателите. Легенда на Хартс е, оттогава поддържаме връзка. Когато ми се обади да ме покани в Инвърнес, изобщо не се замислих и приех. 

- Говори се, че е имало интерес и от страна на български клубове. Защо избра отново Шотландия? И може ли да кажеш кои български тимове те търсиха?
- Избрах Шотландия, защото тук имам репутация, а и все пак е на Острова, мечтата ми е да играя в английската Висша лига някой ден. С мениджъра се познаваме. Залага на атакуващия футбол и има репутацията да възражда кариерата на нападатели, с които се е срещал по пътя на кариерата си. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- Какви са целите на новия ти клуб?
- Да спечелим първенството в Чемпиъншип. Имаме достатъчно добри футболисти за постигането на целта. Ще се радвам, ако мога да помогна с голове и да се утвърдя в Инвърнес. 

- Повлия ли на решението ти това, че вече свикна в Шотландия и съпругата ти е шотландка?
- Мениджърът Джон Робъртсън най-много повлия. Той е легенда във футбола и не се замислих, щом ми се отдаде възможност да работя с него. С такъв човек всеки ден е нещо невероятно. 

- Как прекара почивката и успя ли да си направиш меден месец?
- Не успях да направя меден месец заради моята ситуация и ангажиментите ми във футбола. Отложихме го за другото лято. Но да - успях да почина в България. Прекарах много време със семейството и поопознах малко България.

- Ожени се, имаш бизнес със спортни стоки, а си едва на 22 години. Доста нетрадиционно за футболист.
- Не виждам какъв е проблемът, когато срещнеш правилния човек и се допълвате и си помагате. За бизнеса - още е в проект, но има светлина в тунела. Както всички около мен знаят, аз съм напълно съсредоточен върху футбола, но винаги съм отворен към бизнес, защото футболът е до време.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ