Сашо Александров е сред най-опитните защитници в българския футбол въобще. Има над 300 мача сред професионалистите. Юношата на Септември вдигна историческа купа със Славия миналата година. Шест месеца по-късно премина в ЦСКА 1948, заемащ четвъртото място във Втора лига. Алвеша, както е известен десният бек, даде интервю за клубния сайт на "червените":

- Сашо Александров, още веднъж добре дошъл в ЦСКА 1948. Вече мина седмица, как ти се струват условията тук? 
- Много добри условия за подготовка. Базата е добра, терените също, хотелът е перфектен. Нивото е доста високо. 

- Играл си в топ клубове за България, би ли направил сравнение? 
- Клубът с абсолютно нищо не отстъпва на водещите отбори в „А“ група. Чувствам се точно като в ЦСКА, и то в елита. 

- Трябва отборът да го покаже и на терена, оптимист ли си, че това ще се случи през пролетта? 
- От това, което виждам като тренировки, като амбиция в момчетата – би трябвало да успеем и накрая всички да се радваме. 

- Всичко ли ще се реши на терена? 
- Дочувам разни неща, още не съм се сблъсквал с тези работи. Надявам се всичко да е на терена, който има по-добра организация сред тези 4-5 отбора, говоря за чисто футболна,  нека той успее. 

- Името ти беше замесено в скандал преди Нова година, говоря за този между Георги Петков и Десподов, забрави ли го вече? 
- Нещата се случиха между тях. Мисля, че ставаше въпрос кой да стане „Футболист на годината“. Направих грешка с изхвърлянето – чисто футболно. Но не съм отишъл нарочно да ритна момчето, защото знам какво е на един футболист да отсъства заради контузия. Не ми е минавало и през акъла да контузвам Десподов. Просто играх за топката, но не прецених ситуацията. Това е. Във футбола има хиляди такива. И то доста по-сериозни. Гледаме ги често и у нас, и в Европа. 

- Да се върнем към ЦСКА 1948, познаваш ли новите си съотборници? 
- Играл съм с доста от момчетата в други отбори. Колективът е супер. Има и млади, и по-опитни. Гледаме да си помагаме на терена. Едно от най-важните неща във всеки отбор е колективът. Дано вдигаме всеки ден нивото му нагоре. 

- Вдигна купа със Славия, безспорен успех, може ли да го повториш с ЦСКА 1948 в обозримо бъдеще – година и половина? 
- Възможно е. Дано хората ни запомнят с успехи. Първо с влизане в Първа лига, а догодина и с Купа на България. Дано направим още по-добър отбор и във възможно най-близко бъдеще да се говори с хубаво за него. 

- Отива ли ти червеното? 
- Доста ми отива!