Антон Недялков се превърна в любимец на „червената“ публика със сърцатата си игра в ЦСКА. Последва изненадващ трансфер в Далас. БЛИЦ потърси национала, за да чуе неговата позиция за ситуацията в ЦСКА. Ето как Антон отговори на въпросите на управителя на БЛИЦ Ивайло Крачунов.

-Тони, изгледа ли драматичната победа на ЦСКА над Пирин в Благоевград?
- Първо искам да поздравя читателите на БЛИЦ. Да, гледах мача. За мен неочаквано се стигна до развръзката на двубоя, защото очаквах да победим още в началото, а не да чакаме последните минути, за да вкараме гол. За мен е малко неочаквана играта ни в последните два-три мача, но се радвам, че ЦСКА победи. Отборът гони цели и трябва да ги постигне. Радвам се, че бившите ми съотборници постигат победи и вървят нагоре, но трябва още да подобряват някои неща.

- Какво почувства в 93-ата минута, когато Каранга отбеляза победния гол?
- Да ти кажа честно голът не можах да го видя, защото когато видях, че резултатът е 1:1, стана кофти и спрях телевизора. Но после видях, че сме победили и ми стана много хубаво! Много ми се иска моите предишни съотборници да продължават да побеждават и се надявам да станат шампиони!

- Идната неделя е вечното дерби ЦСКА-Левски. Какво би казал чрез БЛИЦ на своите бивши съотборници и на феновете на „армейците“?
- На моите бивши съотборници ще им кажа да играят това, което знаят и това, което могат. Нека те да не се притесняват от факта, че мачът е много важен и, че ако паднат ще ги колят или бесят. Нека да играят и да покажат най-доброто от себе си, защото знам, че те могат много. Аз съм сигурен, че ще победим и ще зарадваме цяла България! На феновете мога да кажа да са постоянно зад отбора, да го подкрепят максимално и мисля, че нещата ще се получат. Сигурен съм, че ще победим Левски на 18 март.

- Какво е мнението ти за представянето на Джеферсон, който игра на твоята позиция ляв бек?
- Аз мога да кажа много неща, но няма да е честно и правилно да коментирам неговата игра, защото все пак той не коментира моята. Не познавам Джеферсон, нито той мен. Не смятам, че е коректно да го коментирам, но се надявам да помогне на отбора и да се адаптира възможно най-бързо.

- Смяташ ли, че първенството в оставащите 11 кръга ще бъде честно?
- Когато гледам какво се случва и какви фрапантни грешки правят съдиите, мисля че първенството не е чак толкова честно. Да ти кажа откровено, още преди аз да си тръгна, първенството беше малко по-така – аз съм на този, ти си на онзи и нещата ставаха задкулисно. Надявам се, че нещата ще се поправят, защото в противен случай страдат футболистите и феновете. Страдат самият футбол и държава, а не някой друг. Ние трябва да вдигаме нивото и да показваме, че България е европейска страна и в нея футболът се развива.

- Моля те да си напълно откровен – имаше ли възможност ЦСКА да те задържи поне до края на шампионата, за да има по-високи шансове за титлата или офертата на Далас бе чак толкова неустоима? 
- Все пак аз не съм човек, без който отборът да не може да постигне нищо. Да, имаше възможност да остана, но прецених, че е по-добре да изляза  колкото се може по-рано от България, за да мога да получа повече опит, да срещна по-добри футболисти и да мога поиграя на по-високо ниво. Един ден бих се радвал отново да се върна в ЦСКА. Но ако ме питаш дали без мен им е трудно, отговорът ми е, че не им е трудно. Със сигурност ще намерят начин да ме заместят.

 -Моето лично мнение е, че ЦСКА трудно би могъл да ти намери адекватен заместник. Това се вижда ясно от последните мачове…
- Ти си прав. Но виж – нормално е, има нови футболисти, които още не са свикнали с обстановката и начина на игра на отбора. На новите попълнения им е трудно, но аз съм сигурен, че те ще се адаптират и ще покажат най-доброто от себе си, за да играят така както треньорът и феновете искат! Аз съм играл, раздавал съм се в ЦСКА! Но това вече е минало, няма как да върнем времето!

- Възстановяваш ли се от травмата на ахилеса, която получи неотдавна?
- За жалост контузията ме сполетя по време на подготовката за първенството. Извадих много гаден късмет. През последните 2 години, когато играех за ЦСКА нямах нито една контузия. А после дойдох в Далас и се получи травмата. Две седмици бях извън терена, защото контузията се усложни. Получи се много голям възпалителен процес, който не ми даваше нито да тренирам, нито да правя каквото и да било, защото ми беше трудно дори ходенето. Но след проведено лечение, включително и с медикаменти започнах да се готвя наравно с отбора. Тренирам и се надявам през следващите мачове треньорът да разчита на мен.

-Научи ли повече думи на английски?
- Да, справям се. Аз и преди това знаех английски, но сега ми е по-лесно. Да ти кажа честно аз очаквах тук да се говори предимно английски, но повече се говори испански (смее се). Това е така, защото треньорът е колумбиец, той има доста връзки в Колумбия и повечето играчи са испанци и мексиканци. Но иначе се справям доста добре с английския.

-Липсва ли ти България?
- Другата седмица ще станат два месеца откакто съм в САЩ. България ми липсва. Най-вече ми липсва семейството, липсва ми и ЦСКА!
Ивайло КРАЧУНОВ