Защитникът на Лудогорец и националния отбор Антон Недялков даде интервю за БЛИЦ, в което разкри любими неща от личния си живот. 25-годишният бранител коментира борбата за титлата в Първа лига и разкри как е бил посрещнат в Разград след трансфера си в отбора.

- Вече няколко месеца си в Лудогорец. Как се чувстваш в отбор, с който само до преди няколко месеца беше съперник в първенството?
- Чувствам се много добре. Момчетата, ръководството и всички като цяло ме приеха много топло. Това ми даде много положителен заряд, защото все пак съм играл срещу тях и знам каква е била настройката в мачовете между тогавашния ми отбор и Лудогорец. Мисля, че всичко е наред и вече се чувствам спокоен.

- С кой твой съотборник в Лудогорец се разбираш най-добре?
- Като цяло се разбирам еднакво добре с всички и мисля, че другите момчета от отбора биха потвърдили думите ми. Откакто играя в центъра на защитата, повече контактувам с Козмин Моци, но няма конкретен футболист, с който съм най-близък.

- А кой най-големият веселяк в отбора?
- Това със сигурност е Натанаел. Постоянно е усмихнат, винаги е пълен с позитивна енергия. Не знам от къде я вади и какъв неизчерпаем запас има от нея, но това е много добре. По този начин зарежда и всички в отбора около себе си.

- Как си устроен в Разград?
- Настаниха ме в апартамент в града. Условията ме удовлетворяват напълно.

- Кой според теб е по-големият съперник на Лудогорец в битката за титлата, ЦСКА или Левски?
- Няма как да определя точно по-големия съперник. И двата отбора правят всичко, за да може максимално да ни затруднят и да ни се противопоставят в борбата за първото място. Двата отбора са много добри, но вероятно ЦСКА е по-конкурентоспособен да ни се противопостави за титлата. Играл съм за „червените“ и мога да заявя, че там има доста качествени и перспективни футболисти. Особено при българите има момчета, които трябва да играят повече.

- Кирил Десподов е сред лидерите на ЦСКА. Той ли се очертава като най-добрият и талантлив млад футболист у нас?
- Да! Това е един от основните български футболисти не само в ЦСКА, но и в първенството. Бърз играч, има талант, който развива много добре. Вече има самочувствието да постигне много неща. Стига да задържи това ниво, което има в момента, мисля, че в бъдеще ще играе голям футбол.

- Има ли някакво чувство на неудовлетвореност, че националният отбор не успя да спечели своята група в Лигата на нациите?
- Определено има подобно усещане, тъй като показахме, че България няма случаен отбор и може да се противопоставим на всеки един съперник. Нормално е да не сме щастливи, че не се класирахме за следващата фаза. Дадохме всичко и мисля, че излязохме с гордо вдигнати глави. Някои неща не се получават, но затова има треньори. Те виждат кои са тези неща и работят, за да може да не се повтарят грешките. За мен няма значение кои са ни съперниците в квалификациите за европейското първенство през 2020 година, стига да успеем да се класиране.

- Какъв тип футбол предпочиташ?
- Обичам и директен футбол, и такъв при, който се играе повече с топката. Харесва ми испанското първенство и Реал (Мадрид), нищо че през този сезон нещо не им се получава. Спадове се случват на всички отбори. Гледам Серия „А“. Немското също е много ми допада, тъй като се играе директно, има качествени и бързи футболисти.

- Какви други спортове, освен футбола, харесваш и гледаш?
- Харесвам волейбол, тенис на маса. Когато отидох в САЩ, започнах да следя баскетбола. Много обичам да гледам мачовете от НБА.

- Като професионален спортист какъв хранителен режим спазваш? Има ли забранени храни?
- Всеки спортист, футболист и държащ на себе си човек трябва да има някакъв хранителен режим. Аз не спазвам някаква жестока диета, но се старая да не употребявам тестените изделия, алкохол и газирано. Сладкото няма как да го избягвам, тъй като ми е нужно в някои моменти за възстановяване на изразходвана енергия. По принцип гледам да се храня здравословно, доколкото е възможно.

- Каква храна и питие предпочиташ? Имаш ли любимо ястие преди мач?
- Любима ми е българската кухня, а няма някоя напитка, за която конкретно мога да кажа, че ми харесва. Когато сме на подготвителни лагери и преди мачовете, има менюта, които са строго определени. Иначе обичам да ям ориз, картофи и пилешко. Мисля, че те са ми достатъчни, за да мога да се чувствам добре и в кондиция.

- Ти самият можеш ли да готвиш?
- Докато бях сам в Америка, доста пъти се налагаше сам да си готвя. В София също живеех сам. Не съм най-добрият готвач, но гладен няма да остана.

- Когато играеше в Америка се беше оплакал, че ти липсва твоята приятелка...
- То така излезе, че съм го казал, но изобщо не беше така. Тя не ми е липсвала, тъй като не съм стоял много време без нея. Дойде при първата възможност. Просто имаше някакво забавяне на документите. Информациите, че ми е липсвала и съм се прибрал в България заради нея, са пълни глупости. Няма нищо такова. В Америка беше много хубаво. Чувствах се много добре и въобще не е вярно това, което е писано.

- МЛС е непознат шампионат в България и за Европа. Има ли някаква съществена разлика при сравнение между футбола в САЩ и този в България или Европа?
- Ако сравнявам българския футбол с МЛС има много голяма разлика. Там играят изключително добри футболисти, но има и слаби играчи. Успели са обаче да направят някакъв баланс. Липсва им още нещо в организацията, но мисля, че с годините ще изчистят това и нещата ще се получават още по-добре. С големия европейски футбол няма какво да сравнявам, тъй като е много, много над МЛС.

- Как прекарваш почивните си дни?
- Обичам да бъда с близките си хора, да отмарям и да се възстановявам. Стига да имам достатъчно свободно време обичам да посещавам нови и непознати за мен места, да се разхождам, но в последно време не ми се е случвало да почивам. Такъв период е, че почти всяка седмица имаме по два мача и няма толкова свободно време. Когато имаме почивка, се старая максимално да се възползвам от нея и да се занимавам с различни неща, които ме карат да се чувствам добре.

- Имаш ли някакво хоби?
- Когато имам време, ходя на кино. Това е моето хоби. Киното е едно от малкото неща, които ме зареждат, разтоварват и успокояват.

- А какви точно филми обичаш да гледаш?
- Аз съм почитател на хубавото кино. Няма значение дали е екшън, фантастика, трилър. Стига да е направен хубаво и да ми носи някаква емоция, аз го харесвам.

- Когато в първенството има лятна и зимна пауза, къде ходиш на почивка?
- Различно е. Зависи къде ще преценя, че ще си почина най-добре. Може лятната почивка да я прекарам в България, а зимата да отида някъде в чужбина. Всичко това е относително. Зависи в какво настроение съм.

- Какво ще си пожелаеш за Коледа и 2019 година?
- За Коледа ми се иска да бъда със семейството си и да ги видя всички заедно, защото нямам толкова голяма възможност често да ги виждам. За Новата година си пожелавам да съм жив и здрав, да нямам контузии и максимално да успея да помогна на отбора да постигне целите си. Това пък може да помогне на мен самия и евентуално да направя нов трансфер в чужбина.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ