Българският нападател Алекс Колев и съотборниците му от Акра Гдиня спечелиха Суперкупата на Полша, след като на финала снощи победиха носителя на златен дубъл в страната Легия (Варшава) с 3:2. Колев игра цял мач, а след него даде кратко интервю пред БЛИЦ. За юношата на Левски това е първи трофей в кариерата. Той пристигна в тима от Гдиня преди месец, след като бе закупен от Сандеция (Нови Сонч). 

- Алекс, честито! Първи трофей в кариерата ти. Как се чувстваш сед успеха?
- Чувството е неописуемо. Изключително съм щастлив. Още повече, че победихме Легия на техния стадион и пред техните фенове. И им вкарахме три гола.

- С какво успяхте да надделеете над шампиона и носител на Купата?
- Мисля, че с характер.Не се страхувахме да ги пресираме високо в тяхната половина. Карахме ги да грешат и се възползвахме по най-добрия начин от контраатаките.

- Отпразнувахте ли подобаващо?
- Не, защото нямахме време. Пътят от Варшава до Гдиня е доста дълъг. Прибрахме се у дома в 5 часа сутринта.

- Свикна ли вече с новия отбор и съотборниците си? Започваш с трофей престоя си в Арка...
- Все още не напълно. Вижда се, че не се познаваме все още перфектно. Все пак сме от по-малко от месец заедно. 10 нови футболисти, нов треньор, нови изисквания. Но мисля, че срещу Легия показахме добра игра и заслужихме този важен трофей.

- С какви амбиции идваш в новия си клуб? И какви се целите пред Арка за сезона?
- Амбициите на клуба са да се постигат колкото се може повече победи и да завършим колкото се може по-нагоре в таблицата. А за мен е важно да съм здрав. Останалото е здрава работа и каквото стане.

- Днес е финалът на световното първенство в Русия. Кой ще спечели титлата според теб?
- Мисля, че Хърватия ще победи, макар французите да не са за подценяване. Нека по-добрият спечели.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ