Докато сериозна част от спортистите почиват през лятото, доста треньори и състезатели са в разгара на сезоните си. Други пък съчетават полезното с приятното. Героят на „златните момичета“ Любомира Казанова отново е в залата и в най-топлите дни.

От четвъртък стартира лагерът на клуб Левски-Илиана, в който Любомира е треньор от края на миналата година. Тренировките са на Национална спортна база „Спортпалас“ във Варна. Бубето е заедно с другата треньорка Теодора Тенева, както и хореографката Ади Мустакчиева. Трите правят всичко, за да подготвят своите деца за новия сезон, който ще започне през есента.

„Децата са изключително доволни от подготовката и тренират с невероятно желание. Изпълняват всичко, което им кажем, но естествено, най-много се радват, когато съчетаваме тренировките с приятни емоции. Водим ги на плажа, играят на различни игри, стараем се да разнообразяваме ежедневието им“, каза Любомира Казанова пред екипа ни.

„С моите колежки сме сформирали отличен тандем и освен хубавите и забавни моменти за децата наблягаме на здравите тренировки. Това е и целта на лагера. Благодарим на домакините, които за пореден път ни предоставят чудесни условия за подготовка“, допълни доскорошната състезателка, която се превърна в герой за ансамбъла през 2016 година за Европейското първенство в Холон, следващите състезания за световните купи и на Олимпиадата в Рио.

Днешният ден на лагера във Варна бе и с още една идея по-забавен, тъй като Кристен Стоилова има рожден ден. Всички й пожелаха много здраве и много успехи в гимнастиката.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ