Мечтата на председателя на федерацията по художествена гимнастика е нов дом. Става въпрос за разширена или по-голяма зала, в която да могат да се поберат всички национални отбори по художествена гимнастика. В момента момичетата тренират на базата на „Раковски“.

И днес обаче се видя, че съоръжението се оказва тясно да побере всички желаещи зрители и медии, които отразяват ежедневието на състезателките. Днес се проведе контролно състезание – последното преди Световното в Песаро, а около килима бе пълно с хора, които искаха да видят момичетата.

„Много вярвам, а имаме уверението и на премиера, че ще ни помогне да разширим нашата национална база, за да може да ви приемаме и да имаме нормални условия. Защото видяхте, че не можаха да се поберат хората, които искаха да изпратят момичетата“, каза Илиана Раева днес пред медиите.

„Много даваме на спорта и отговорихме подобаващо на всичко, което се прави като грижи и финансиране за нас. Заслужаваме малко по-добра база от тази, която имаме. Надявам се след световното да се срещнем с премиера и той да позволи това да се направи. Тази зала е добра за тренировки, но не е достатъчно. Трябва ни една зала, за да поберем всички състезателки. Трябва ни един дом на художествената гимнастика, това е мечтата ми“, завърши председателят на федерацията по художествена гимнастика.