Златното момиче Ренета Камберова отново прикова вниманието към успехите, които постигна с ансамбъла по художествена гимнастика. Абсолютната световна и европейска шампионка, както и олимпийска медалистка, гостува днес на ученици от новото спортно училище в Пазарджик. Както е известно, Рени е отговорник за спорта в родния си град и в новата си роля има нелеката задача да помогне още по-усилено за спортните успехи на града.

„Много е важно в спорта да имаш характер. Да не кажа, че това е основното нещо за мен. Има много талантливи спортисти, които си мислят, че са много добри и всичко им се получава наготово, но не е така. Всички талантливи спортисти, които съм познавала, които са имали много, много, много талант, в един момент не са проявили достатъчно характер“, коментира Рени пред пълната зала с ученици.

Интересът наистина бе огромен и присъстващите не спираха да задават въпроси за нейните успехи и положения труд през годините.

„Научих, че има много мотивирани деца, че се интересуват от спорта, който практикуват. Имат познания във въпросните области. Мога само да ги подкрепям и да им пожелая успех занапред“, допълни Рени пред „Телемедия“.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Видеото е на колегите от Телемедия/Пазарджик