Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева бе патрон на Зонта клуб София, който чества своя 22-ри рожден ден с "Бала на жълтата роза". Организацията в България е част от Зонта Интернешънъл - световна организация от лидери и изявени професионалисти в различни области, които работят заедно за подобряването положението на жените по света чрез обслужване и защита. Организацията има повече от 30 000 членове и над 1 200 клуба в 67 страни.

Зонта е неправителствена организация, генерален консултант към Икономическия и Социален съвет на ООН (ECOSOC), консултант към UNESCO, UNICEF, UNIFEM и ILO, има статут на участник в Съвета на Европа.

Председателят на Зона клуб София, г-жа Бистра Илиева, покани Илиана Раева да приветства гостите. Илиана Раева благодари за честта да е патрон на бала, който има благородната кауза да направи благотворителен търг, чиито събрани средства да подпомогнат Националното училище за танцово изкуство София. Тя подари за търга топка с афтографи от "златните момичета" и изказа своето възхищение от дейността на организацията, която се изразява в множество благородни каузи, съобщава още федерацията по художествена гимнастика.

Илиана Раева направи сравнение между художествената гимнастика и Зонта клуб с това, че показват пред света силата, красотата и величието на жената. Присъстващите аплодираха бурно "златното момиче", а г-жа Илиева и подари огромен букет от жълти рози - символ на организацията.

Присъстващите поздравяваха Илиана Раева за големите успехи на българската художествена гимнастика и си направиха снимки за спомен. Патрон на "Бала на жълтата роза" са били Ирина Бокова и Йорданка Фандъкова.