Ансамбълът на Левски-Илиана стана шампион на държавното първенство за девойки младша възраст до 10 години. Треньор на тима е златната Любомира Казанова заедно с Теодора Тенева.

Това са първите шампионки, с които бронзовата олимпийска медалистка от Рио де Жанейро се гордее в сравнително кратката си треньорска кариера. Буба прекрати кариерата си в ансамбъла на 29 ноември миналата година, а няколко дни по-късно отново бе в залата в клуб Левски-Илиана.

А ето ги и децата, които стъпиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка – Моника Младенова, Магдалена Микова, София Борисова, Дария Симова, Екатерина Стоименова и Ирина Мечкарска.

На второ и трето място завършиха двата отбора на Левски Триадица. В надпреварата участваха общо 18 отбора от цялата страна.

"Много съм доволна от децата, тренираха много и показаха съчетанията си и в двете изигравания така, както трябва. Безкрайно щастлива съм от факта, че видях радостта в очите им. От това по-хубаво няма. Гордея се с тях”, коментира Любомира Казанова пред екипа ни.

Част от церемонията по награждаването беше друго любимо златно момиче - Християна Тодорова, която бе съдия и в двата дни на турнира.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ