Самите те не искаха да бъдат наричани златни момичета. Защото това определение бе за предишния ансамбъл по художествена гимнастика. Искаха да бъдат различни и още с първата си година като отбор заслужиха подобаващото си място. Нарекоха ги диамантените момичета, за да бъдат различни.

Именно това прозвище ги сближи по още едно нещо. От няколко часа петте грации – Симона Дянкова, Ели Бинева, Теди Александрова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс имат по... един диамант. Става въпрос за малка татуировка на показалеца на всяко едно от петте момичета. Световните вицешампионки от Песаро 2017-а използваха съботния следобед, за да отскочат до студио за татуировки и да се сдобият с диамантчето.

Част от момичетата вече показаха новите си придобивки в социалните мрежи. А съвсем скоро обещаха на феновете си да демонстрират диамантите в действие. Първото официално състезание на ансамбъла е Гран при на Москва (16-18 февруари). Преди това, още до края на януари, момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска, ще имат контролно състезание, за да покажат новите съчетания.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ