Националната телевизия на Япония NHK ще снима филм за националния отбор по художествена гимнастика на България. Това ще се случи по време на лагера, на който нашите заминават на 13 юни (вторник). Както е известно, Илиана Раева договори ежегодни лагери за националния ни отбор – ансамбъл и индивидуално, от тази година до 2020-та, когато е Олимпиадата в Токио. Лагерите ще бъдат проведени в град Мураяма, като домакините поемат абсолютно всички разноски на българските си гости.

Преди седмица журналисти от авторитетната медия направиха първото интервю за филма с Илиана Раева. Те с нетърпение очакват отбора и треньорите в Япония за първия си лагер. Две седмици екипи ни японската телевизия ще бъдат близо до българските състезателки и ще заснемат подготовката им. Местните ще се опитат да предадат промяната в малкия град Мураяма – малък и провинциален, по време на престоя на звездния български отбор.

Припомняме, че интересът на японците беше огромен още при посещението на Илиана Раева и Мария Петрова за сключване на договорите за сътрудничество. Тогава председателят на родната федерация по гимнастика бе избрана за вицепрезидент на създадения организационен комитет Роуз Камп, който реално домакинства на българските състезателки.