Доскорошната състезателка по художествена гимнастика Християна Тодорова официално бе избрана за лице на кампанията „София 2018 – Европейска столица на спорта“, научи БЛИЦ.

Абсолютната световна шампионка с ансамбъла от 2014 година, европейска шампионка и бронзова олимпийска медалистка от Рио 2016-та ще бъде част от цялата мащабна кампания догодина. Столицата ни ще се превърне в център на много значими състезания, две от които световни първенства през септември – по художествена гимнастика и волейбол.

Християна ще продължи да популяризира спорта сред подрастващите и едновременно ще участва във всички инициативи, които са свързани със състезанията още от края на тази година и през 2018-а.

„За мен е огромна чест, че бях избрана да бъда лице на кампанията. Вече се подготвям, защото през цялата година ще има редица спортни прояви, които ще се проведат в София. Разбира се, изключително се вълнувам от световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в България. Обичам обаче всички спортове и ще направя всичко възможно да помагам, с каквото мога“, коментира Християна Тодорова пред екипа ни.

Припомняме, че от началото на тази година тя стана международен съдия по гимнастика и вече представя страната ни в Европа. През това време Хриси успя да се дипломира в Национална спортна академия, а в момента продължава обучението си с магистратура по журналистика.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ