Невяна Владинова и Катрин Тасева безспорно са двете ни звезди в индивидуалното направление в художествената гимнастика. И двете момичета направиха най-силната си част от сезона тази пролет. Качиха се няколко пъти на почетната стълбичка едновременно на състезания от Световна купа. Безспорно най-големият им успех бе Световната купа в София. Невяна Владинова спечели златен медал, а Катрин Тасева завоюва сребърно отличие. Двете стъпиха на почетната стълбичка и се хванаха за ръце, слушайки българския химн.

„Най-голямото щастие беше на нашата Световна купа, когато се държахме за ръце”, каза емоционално Неви, а Катрин добави: „Да, това беше много силен момент.”

„Общата ни мечта е да стъпим заедно на почетната стълбичка на Олимпиадата в Токио”, разкриват двете красавици в интервю пред Нова телевизия.

Многократно е ставало въпрос за приятелството между двете. Неви и Катя са преди всичко приятелки, а след това съотборнички и конкурентки, което се налага заради спорта, който тренират.

Момичетата са родени в Пловдив и Плевен, но са израснали в залата в София. „Най-голямото лишение, което правим, е да бъдем далеч от роднините си”, споделя Катрин. „Това пък много ни помага да се справяме сами с нещата от живота”, призна Невяна.

„Един ден влязох в един магазин и жената ме помоли – извинете, може ли един автограф за дъщеря ми, тя ви е голяма фенка. Не можех да повярвам, че на мен ми говори”, разказа Катя с усмивка на уста, а Неви добави подобен случай: „Онзи ден в МОЛ-а дойде едно момиченце, за да разпиша картичка на сестричката й за рождения ден. На мен ми стана много мило.”

А ето какво казаха двете момичета за любовта: „Имам момче, което в момента... Не искам много неща да коментирам”, сподели загадъчно Катя.

„Аз имам сериозен приятел, живеем заедно. Аз освен да си кажа, че го обичам, но той си го знае”, добави Неви.