Нова състезателка тренира с ансамбъла по художествена гимнастика, разбра БЛИЦ. Това е Бояна Гелова, която е първа резерва в националния отбор индивидуално девойки. Бургазлийката от четвъртък е на лагера в Белмекен заедно с останалите състезателки – Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова, Стефани Кирякова, Камелия Стоилова и Анна Шивачева.

Бояна Гелова бе в ансамбъл девойки тази година, който взе участие на европейското първенство в Будапеща. Тя и останалите момичета - Галатея Герова, Биляна Писова, Мария Спасова и Биляна Везирска, заедно с индивидуалистките Невяна Владинова и Катрин Тасева, завоюваха отборен бронзов медал в унгарската столица.

Под ръководството на Михаела Маевска се готвят общо 9 момичета. Лагерът ще продължи до 8 октомври. Той е традиционен преди началото на всеки сезон и е с цел навлизане в добра физическа форма. Момичетата всеки ден имат специални тренировки, част от които включват доста бегови упражнения.

На Белмекен още отпреди няколко дни са и момичетата ни в индивидуалното – Невяна Владинова, Катрин Тасева, Петя Борисова, Ерика Зафирова и Боряна Калейн. Те заминаха за Белмекен още в понеделник. Когато имат малко свободно време, състезателките го използват за походи в планината. Естествено, има време и за шеги и закачки между тренировките.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ