Невяна Владинова и Боряна Калейн пристигнаха във Вроцлав (Полша), където от 20-ти до 30 юли ще се проведат Световните игри. Двете грации са водени от главния мениджър на националния отбор индивидуално Бранимира Маркова, а български съдия на състезанието е Филипа Филипова. За България освен двете грации ще стартират сестрите Мариела Пенева и Христина Пенева в дисциплината синхрон-батут.

В състезанието по художествена гимнастика ще се раздадат четири комплекта медали, само от финалите. Няма да има класиране за многобой. Квалификацита и финалите на обръч и топка са на 21 юли (петък), а на бухалки и лента на следващия ден.

Сериозни съпернички очакват Невяна Владинова и Боряна Калейн. Русия залага на близначките Дина и Арина Аверини, които отдавна се знае, че ще играят на Световното в Песаро. Беларус също е с двете си топ състезателки – Катярина Галкина и Алина Харнашко. Италия е с опитната Вероника Бертолини, а Испания – с надеждата Сара Яна. Сред основните претендетки на нашите момичета ще бъде и американката Лаура Дзенг. За Украйна стартират Виктория Мазур и Альона Дяченко.

Другите участнички са: Никол Рупрехт (Австрия), Айшан Байрамова (Азербжайджан), Даниел Принс (Австралия), Ксения Мустафаева (Франция), Елени Келаидити (Гърция), Кахо Минагава (Япония), Сабина Аширбаева (Казахстан), Чаево Ким (Южна Корея), Елена Анжела Кусулиева (Полша), Грейс Леготе (ЮАР) и Анастасия Сердюкова (Узбекистан).