Невяна Владинова и Катрин Тасева проведоха поредното контролно състезание днес в залата на базата на „Раковски“. Проверката започна в 11:00 часа пред погледа на председателя на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, съдии и доста зрители.

Неви игра почти безупречно и в четирите съчетания. Тя показа новото трико на бухалки, което е доста различно и интересно. Красивата плевенчанка все още изпитва леки трудности при някои пируети. Съчетано с новото красиво трико Невяна изигра блестящи бухалки и заслужи аплодисментите на всички присъстващи. На лента също се справи супер.

Катрин Тасева имаше само едно изпускане – на лента. Катя започна перфектно на обръч, след което игра перфектно и на топка. На лента отново игра със старото трико.

В контролното състезание взеха участие националките на Бразилия, Мексико и Сърбия, които са на подготовка в България, както и националният ансамбъл на Бразилия. Екзотичните бразилки внесоха доста свежест на килима и също бяха аплодирани от публиката.

„Днес играха почти перфектно. Има още върху какво да поработят до световното първенство. Сигурна съм, че ще изчистят грешките“, коментира Илиана Раева след контролното. Главният мениджър на националния отбор индивидуално Бранимира Маркова също бе доволна от видяното. След проверката двете грации получиха около два часа почивка, а от 14:00 часа започнаха следобедната си тренировка.

Последното контролно състезание на момичетата ще бъде на 23 август (сряда). Първата част от делегацията с Невяна Владинова и Катрин Тасева тръгва за Песаро в събота (26 август). Световното първенство започва на 30 август. Ансамбълът, който в момента е на лагер в Спортпалас във Варна, заминава за Италия на 30 август.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ